top jucarii
Tararadăm… v-ați prins nu? Scriem de jucării, adică avem top-ul, top-urilor jucăriilor funny care stimulează creativitatea kinderilor.

1 – Pentru picii peste un an
Nu mai este nevoie să spun că atunci când kinderul are peste un an este extrem de greu să-i captezi atenția cu ceva. Vrea mereu ceva frumos colorat cu care să se joace, iar telefoanele mobile fac parcă mereu parte din “ținta” lor. Toată lumea vrea astfel o jucărie drăguță și colorată care să fie în centrul atenției și cu ajutorul căreia butoanele de la telecomandă, laptop sau telefonul mobil să scape nevătămate.
Noi vă recomandăm Rattle Ladybird. De ce? Păi, este o buburuză mai mult decât simpatică și este confecționată din lemn. Piciul nu are cum să se lovească sau să se rănească atunci când o are pe aproape. Prețul nu-i deloc ridicat, ba chiar jucăria e ieftină, spunem noi, costă doar 15 lei și un pic. Se poate comanda online de aici.

2 – Kinderi de peste 3 ani
Eh, de la 3 ani devine și mai complicat. FarmVille a luat amploare pe Facebook, dar picii nu au ce căuta pe net, așa că avem recomandat altceva pentru ei, legat de ferme evident. Memory Farm este un joc de memorie vizuală și are 20 de piese perechi. Cu alte cuvinte, cei mici trebuie să găsească perechea potrivită. Cum totul este confecționat din lemn nu trebuie să aveți griji că se vor răni, doar să stați pe aproape ca să le explicați dacă nu au “adunat” piesa potrivită. Prețul este un pic peste 56 de lei și poate fi comandată online de aici.

Îmi este imposibil că nu ați auzit de celebrele biluțe BEADOS, acele mărgeluțe care stau așa cum vor copiii după ce sunt stropite cu apă. Am găsit rezerve pentru voi, nu de alta dar sunt convinsă că aveți deja modele acasă cu ajutorul cărora să faceți figurinele. Și dacă nu aveți, imaginația voastră, dar și a picilor este nemarginită. Pachetul conține 750 de biluțe BEADOS, dar aveți grijă pentru că sunt recomandate copiilor de cel puțin 4 ani. Prețul este de 36 de lei și pachetul poate fi comandat de aici.

3 – Peste 6 ani
Puștiul tău crește și deja jucăriile trebuie să fie altfel. Un joc care să poată fi jucat în doi, că doar și tu vrei să ai parte de ceva distracție, și care să fie și de strategie – se numește simplu: GO. Scopul jocului este simplu – să ocupi un spațiu cât mai mare din tabla de joc cu piesele tale. Regulile sunt mai simple sau mai complexe, depinde de nivelul la care este jucat. Cert este că, indiferent de vârstă, GO este un joc ce merită jucat atât de pici, cât și de adulți, în doi jucători, dar cu o grămadă de posibilități. Preț? 134,10 lei, se comandă de aici.

4 – Peste 9 ani
Ce vrei să te faci când o să crești? Asta era întrebare la care eu când eram mică răspundeam de cele mai multe ori că vreau să mă fac doctoriță. Eh, pentru cei/cele care vor să fie doctor/iță jucăria Corpul Uman va fi un cadoul mai mult decât perfect, pentru că o să ajute picii să învețe mai multe. Costă un pic peste 120 de lei și poate fi cumpărată de aici.

5 – De familie
La final vă oferim un puzzle. Nu știu voi cum sunteți, dar eu mereu am iubit să asamblez unul. Și nu vă oferim orice fel de puzzle, ci cu Frumoasa și Bestia. Voi vă veți aduce aminte de copilărie și kinderii vor vedea ce înseamnă să formezi din bucățele o imagine de ansamblu. La final poate veți și viziona desenul animat. Preț? 25,65 de lei, are 15 piese și poate fi comandat de aici.
Voi ce jucării mai recomandați? Care era jucăria de care nu se putea dezlipi kinderul vostru?

Sursă foto principală –werd1/ Flickr.com.