Pentru că ieri am avut parte de temperaturi de peste 30 de grade și am văzut mulți copii cu înghețată în mână mi-am adus aminte cum atunci când eram mică mama mea nu mă lasă să-mi cumpăr înghețată, mai ales de la dozatoare, pe motiv că procesul prin care se face crema și apoi se răcește nu este unul deloc igienic. Așadar, singura soluție era înghețata home made, care ieșea… să spunem că nu tocmai la fel de bună ca cea din comerț. 😀
Am descoperit de curând și de ce. Dacă mama mea făcea o cremă care-și găsea apoi locul în congelator multe ore pentru a ajunge înghețațtă, ei bine procesul nu este nici pe departe așa. Trebuie să ai un vas metalic mai mic și un altul mai mare. În cel mare pui multă gheață, iar în cel mai mic crema preparată din produsele preferate. Apoi, trebuie să așezi vasul mai mic în cel mare și să amesteci crema încet, cât mai aproape de “pereții” vasului, pentru a împrumuta cât mai mult din proprietățile gheței, dar a nu se transforma în cristale de gheață. Amestecul așa realizat se pune apoi în congelator.
Cum totul pare destul de greoi de făcut (chiar este, pentru că am încercat eu acum ceva timp) am descoperit aparate care vin în ajutorul nostru. Trebuie să facem doar crema cu tot felul de ingrediente proaspete și naturale și să avem grijă să răcim cuva în care punem ingredientele, de restul de ocupă aparatul.
Eu am descoperit un aparat de făcut înghețată Kenwood, care costă aproape 350 de lei. Nu știu dacă este cel mai bun sau nu, dar cred că-l voi încerca și dau de veste după cum este.
Voi ați încercat un aparat pentru făcut înghețată acasă?
Sursă foto: AforestFrolic/ Flickr.com.