Culturile de castraveți din Grecia, Roma și Egipt stau mărturie a faptului că multe popoare apreciază gustul său înviorător. La noi, el este cultivat de peste 2.500 de ani, fiind folosit și în tratamente naturiste, datorită proprietăților sale curative.

Ce nutrienți conține castravetele?

Ingredient aproape nelipsit din salate în această perioadă, castravetele conține majoritatea vitaminelor necesare pentru buna creștere și dezvoltare a bebelușului.
Conține 96,5% apă ceea ce îl face să aibă proprietăți drenante. Totodată este foarte sărac în calorii, nu conține grăsimi, ci o cantitate foarte mică de substanțe proteice.
De asemenea, castravetele constituie o sursă importantă de potasiu, fier, siliciu, fosfor și magneziu, care sunt depozitate cu precădere în coaja lui. Tot în coaja castravetelui este depozitată și cea mai mare parte a vitaminei C, a vitaminei A și a vitaminelor B1, B2, B3, B5, B6.
Sucul de castraveți este răcoritor, depurativ și diuretic. Este recomandat în stări subfebrile, intoxicații, dar și în reumatism sau gută. Pentru a obține un gust mai puțin amar, puteți prepara un amestec, adăugând sucuri de țelină, de măr sau de morcov.

Când pot introduce castravetele în alimentația copilului meu?

Castravetele este un aliment cu potențial alergen scăzut. Ușor acceptat de copii, el este recomandat și pentru atenuarea durerilor, atunci când bebelușului este în etapa erupției dentare. Ronțăind o bucată rece de castravete, durerea va fi atenuată. Dacă și medicul pediatru este de acord puteți introduce castravetele în alimentația celui mic începând cu vârsta de 8 luni-10 luni. E bine să urmăriți eventualele reacții, pentru că uneori, consumul de castravete poate crea bebelușilor și copiilor o senzație neplăcută de balonare.
Citiți tot articolul și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: Rameshng/ Flickr.com.