Vă spuneam acum câteva zile despre beneficiile multe ale consumului de semințe de dovleac, iar astăzi mi se pare corect să revin cu informații despre cum le putem consuma.

În primul rând ele pot fi mâncate ușor crude, așa cum le cumpărăm din plafar. Au un gust bun, sunt fără pic de sare sau ulei și pot deveni gustarea minunată atunci când sunteți pe drum sau când pur și simplu vreți să ronțăiți ceva la un film sau la un desen animat.

Le combini cu stafide sau fructe uscate și ai o gustare și sănătoasă și dulce, iar dacă vrei să nu te oprești aici atunci le poți așeza pe toate într-un iaurt natural sau presărate peste salată și vei avea cea mai “vitaminizată” gustare a zilei.

Aruncă niște semințe de dovleac atunci când faci dulciuri în casă în aluat, mai ales dacă faceți biscuiți, dar și la aluatul de pâine funcționează la fel de bine. Dacă nu vă este peste mână atunci le puteți chiar măcina un pic înainte să la amestecați bine în aluat.

Nu în ultimul rând, eu am încercat să fac și un fel de shake cu ele… deși “shake” e cam mult spus. Transformați 50 sau 100 de grame de semințe de dovleac în praf cât mai fin cu ajutorul unei râșnițe și apoi adăugați apă peste praf, amestecați totul bine într-un blender și gata: rezultatul este un lichid lăptos și sănătos, gata să ne hidrateze și vitaminizeze când afară e cald.

Voi consumați semințe crude de dovleac? Sub ce formă?

Sursă foto: veganheathen/ Flickr.com.