Semințele de in ne dau energie, previn cancerul și ne promit mai puține dureri de cap, la toate acestea se adaugă multe alte beneficii precum:

  • Scăderea colesterolului rău (LDL) reglând tensiunea arterială,
  • Sunt o sursă minunată de acizi grași omega 3 și de acid alfalinoleic, întăresc sisetmul osos,
  • Conțin o cantitate mare de lignani și întăresc rezistența organismului,
  • Au foarte multe fibre și scad riscul cancerului de colon, ameliorând de asemenea simptomele de colon iritabil,
  • Vin cu beneficii pentru digestie, datorită cantității de fibre solubile,
  • Scad nivelul de zahăr din sânge, scăzând astfel riscul de diabet de tip 2,

Le putem consuma în salate, lăsate câteva minute pentru a se înmuia în apă sau iaurt, brânză sau kefir, în omletă fără ulei sau în pâine de casă, peste legume la cuptor sau în humus ori în desertul făcut în casă.
Voi consumați semințe de in?
Sursă foto: Dvortygirl/ Flickr.com.