Quinoa a fost numită “aurul incașilor” și este o sursă minunată de minerale, vitamine, nutrienți, dar și acizi grași esențiați pentru sănătate.
De ce ar trebui să consumăm quinoa?
În primul rând e bine de știut că ea conține proteine mai bune decât cele pe care le găsim în carne, având toți cei 9 aminoacizi esențiali, prntre care și lizina, cunoscută pentru refacera țesuturilor. Proteinele sunt de altfel mult mai ușor de digerat decât cele din carne.
Nutriționiștii spun că previne, dar și ameliorează cantitatea ridicată de zahăr din sânge. Unii cercetătorii susțin chiar că previne cancerul la sân.
Consumul de quinoa ne ajută la scăderea colesteroului și prevenirea astfel a bolilor de inimă. Conține foarte multe fibre și are de asemenea și un efect antioxidant.
Mai adaug și faptul că este bogată în vitamina B9, ceea ce înseamnă că este un stimulent puternic pentru memorie, ajutând la prevenirea îmbătrânirii creierului.
Nu în ultimul rând este o sursă importantă de fier, așa că este indicat consumul de quinoa pentru mămici și viitoarele mămici, fiind cunoscut faptul că îmbunătățește calitatea laptelui matern.
Voi consumați quinoa?
Sursă foto: gamene/ Flickr.com.