Este oficial vară, iar temperaturile sunt deja mult prea ridicate, așadar e bine să avem la îndemână mereu o idee pentru un desert rapid de făcut, care să ne răcorească și de care să ne putem bucura oricând. Înghețata făcută-n casă durează mult, iar dacă nu aveți mașină de făcut înghețată lucrurile se complică tare. Cea din comerț nu e tocmai cea mai sănătoasă din lume, așa că opțiunile sunt limitate.
Astăzi venim cu o idee care sperăm să vă placă. E suuuper simplă de făcut și mega delicioasă.
fructe inghetate
Aveți nevoie de:

  • Fructele preferate (căpșuni, cireșe, pepene etc.)
  • Iaurtul preferat (sau unul care să nu fie foarte acru)
  • O foaie de copt,
  • O tavă.

Luați fructele și le spălați bine, apoi scoateți sâmburii sau codițele, după caz. Se ia iaurtul și se amestecă pentru a avea o pastă cremoasă în care să amestecați bine și fructele.
fructe congelate - 1
La final, luați fructele și le așezați pe tavă, nu înainte să puneți foaia de copt pe ea. Dacă vă place foarte mult iaurtul, puteți așeza cu grijă un pic mai mult iaurt pe fiecare fruct.
Toată tava se lasă în congelator câteva ore bune, până când totul îngheață bine. Se scoate pentru a depozita bucățele de fructe cu iaurt înghețat în caserole mici, astfel ca atunci când aveți poftă de ceva dulce și răcoritor să scoateți doar un recipient.
fructe - congelate - 2
Se mănâncă rapid, pentru că totul se topește destul de repede mai ales la ce cald e afară.
Poftă mare!
Surse foto: instructables.com.