De obicei, fiecare copil are un fruct preferat, dar vitaminele sunt diferite de la un fruct la altul, așa că e foarte important să guste din fiecare. Am adunat câteva idei pentru a le oferi celor mici fructele și vitaminele de care organismul lor are nevoie și pe care ei, la o primă vedere, le refuză cu desăvârșire.

Un smoothie gustos

Cu ajutorul unui blender fructele se transformă într-un smoothie cremos și delicios. Unde mai pui că și laptele “vine” cu partea lui de calciu. Aproape orice fruct se poate transforma într-o băutură gustoasă și sănătoasă, să nu vă feriți de smoothie, de ținut minte este să nu adăugați zahăr în el, fructele conțin destul de multă fructoză pentru a-l face dulce.

De la “sursă”

Luați-i pe cei mici cu voi la piață sau dacă stați la curte ori aveți bunici pe la țară îndemnați-i pe copii să culeagă singuri fructele. Le puteți povesti despre cum cresc fructele și legumele, cum au nevoie de apă și o anumită temperatură pentru a ajunge pe masa din bucătărie, totul va deveni interesant și astfel vor înțelege și cei mici care este “circuitul” fructelor.

Înghețată din fructe

În loc de înghețata din magazin o puteți face voi acasă. Fie că amestecați fructe pasate în iaurt și ținețo la frigider amestecul până se transformă în înghețată, fie că înfigeți un băț într-un fruct (de exemplu într-o bucată de pepene) și transformați astfel fructul în sine într-o înghețată bună și foarte sănătoasă orice variantă este bună.
Voi cum consumați fructe?
Sursă foto: USDAgov/ Flickr.com.