Dintele nu taie gingia. În corp se eliberează anumite substanțe ce cauzează moartea țesutului și depărtarea gingiei, făcând loc dintelui.

Când apar primii dinți?

Erupțiile dentare pot începe în jurul vârstei de 3 luni dar pot întârzia chiar până la vârsta de un an. Întregul proces durează până în jurul vârstei de 3 ani. Până atunci, un set de 20 de dinți vor fi apărut în gura micuțului. S-ar părea că la fetițe dinții temporari încep să apară mai repede decât la băieți. Rapiditatea cu care dinții își fac apariția este determinată de moștenirea genetică și nu este un indicator al stării de sănătate a copilului.
De obicei dinții de lapte ies pe rând, în perechi. Ordinea apariției lor:

  • incisivii centrali inferiori (în jur de 6 luni)
  • incisivii centrali superiori (8 luni)
  • incisivi laterali inferiori (10 luni)
  • incisivii laterali superiori (10 luni)
  • primii molari superiori și inferiori (14 luni)
  • caninii superiori și inferiori (18 luni-2 ani)
  • molarii secundari superiori și inferiori (2-3 ani)

Ce simptome poate experimenta copilul tău odată cu erupțiile dentare?

Erupția dentară este simțită diferit de la copil la copil. Unii copii nu experimentează nici un simptom sau simt mai puțin disconfortul cauzat de erupțiile dentare. Simptomele apar cu câteva zile (3-5) înainte de erupția dentară și dispar odată ce dintele iese la suprafață.
Citiți tot articolul pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: ronnie44052/ Flickr.com.