alimentatie copii
În ceea ce privește diversificarea alimentației bebelușului, există câteva aspecte de care orice mamă ar fi bine să țină cont. Unul dintre ele este numărul de zile în care să “testeze” alimentele nou introduse.
Dacă diversificarea alimentației începe înainte de 6 luni, termenul indicat de medici este de 7 zile pentru fiecare aliment. Asta din cauza faptului că bebelușii atât de mici sunt mai predispuși la probleme digestive și reacții alergice.
După 6 luni, termenul indicat de majoritatea medicilor este de 4 zile pentru orice aliment nou introdus în alimentația bebelușului.
Reacțiile alergice apar de obicei destul de repede – uneori chiar și la jumătate de oră de la momentul mesei. Dar alteori pot apărea chiar și în 3 sau 4 zile. De asemenea, problemele digestive pot apărea după mai multe zile.
Alegând schema de 4 zile, veți putea identifica și elimina imediat alimentul care a cauzat reacția alergică sau problema digestivă.
Citiți tot articolul și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește mămicilor care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, așa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu mame care parcurg acum același drum.
 
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
 
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: sociotard/ Flickr.com.