ziua sigurantei pe internet
Mulți pitici au fost premiați ieri, ca urmare a faptului că au participat la concursul național „Este mai mult decât un joc, este viața ta”, concurs organizat de Sigur.info, și toți cei prezenți în sala de la Palatul Copiilor, pentru că acolo s-a ținut evenimentul, au aflat care au fost rezultatele studiului EU Kids Online.
Încep cu vestea bună 😛 Dacă anul trecut, la concurs au participat aproximativ 300 de lucrări realizate de elevi din întreaga țară, anul acesta cei mici au “prins gustul competiției” și au dovedit că știu ce pericole există în online, iar numărul de lucrări a crescut la peste 850.
Partea mai puțin veselă a evenimentului a fost rezultatul studiului EU Kids Online! Spun asta pentru că cei mici care au răspuns la chestionare au spus, în proporție de 45%, că au discuții diferite în online față de viața de zi cu zi și 50% dintre copii au explicat că se simt mai confortabil pe internet decât în viața reală. Mai mult chiar, 32% vorbesc mai deschis pe internet despre problemele private decât față în față cu o persoană reală.
Sfatul nostru nu poate să fie decât unul singur: vorbiți cât mai mult cu cei mici, așa încât ei să înțeleagă ce se petrece pe internet și ce ar trebui să facă atunci când există un pericol. Și, cu siguranță nu în ultimul rând, să lăsați la Bookmark UrbanKid.ro pentru a avea un loc de încredere unde pot găsi informații bune mereu!
Voi cum îi protejați pe cei mici de pericolele din online?