Conflictele în cuplu pornesc de cele mai multe ori din lucruri mărunte. O ușă trântită sau telecomanda așezată într-un loc greșit sunt doar două exemple ce acum, când citiți aceste rânduri, par atât de mici, dar când oboseala se adună ele se transformă în ceartă. Din păcate lucrurile mărunte nespuse se adună, iar la un moment dat ele sunt exteriorizate într-un mod destul de neplăcut, de cealaltă parte, dacă lucrurile mărunte se exteriorizează există din nou conflicte mici, care pot genera unele mai mari. Cum putem să evităm conflictele? Nu știu dacă există o soluție minune, dar știu că dacă există comunicare acestea se pot transforma în învățăminte.
De curând, au apărut și la noi cursurile de comunicare nonviolentă, unul la care a participat și UrbanKid.ro și pentru care garantăm este cel susținut de Monica Reu şi Ian Peatey.
Comoara din noroi – comunicare nonviolentă pentru cupluri are loc pe 6 și 7 iulie. Pot participa doar de 6 cupluri, dar am aflat că mai sunt 2 locuri libere, deci dacă vă grăbiți veți prinde un loc la workshop. Dacă pe 6 iulie, vineri, întâlnirea începe la 18:30 și se termină câteva ore mai târziu, la 21:30, sâmbăta e dedicată workshop-ului, pentru că ține de dimineață de la 9:30 până seara la 18:00.

În ce constă workshop-ul

În urma întâlnirii vei putea să:

  • gestionezi certurile fără a le înrăutăţi
  • te exprimi într-un mod pe care nu îl vei regreta mai târziu
  • îţi asculţi partenerul chiar şi atunci când se exprimă într-un mod pe care s-ar putea să-l regrete mai târziu
  • descoperi ce se întâmplă de fapt la nivelul sentimentelor şi nevoilor tale şi ale partenerului tău
  • te bucuri mai mult de relaţia voastră

Workshop-ul nu este unul de tipul monolog, ci totul are loc prin jocuri de rol, discuții libere și exerciții.
Taxa de participare este de 550 lei pe cuplu și vă garantăm că nu veți regreta nici măcar un minut.
Vă las cu alte detalii despre workshop pe site-ul nonviolenta.org și mai jos aveți un clip cu Marshall Rosenberg, cel care a conceput instrumental de rezolvare a conflictelor nonviolent:
Sursă foto: jfgornet/ Flickr.com.