Insomnia Culturala
Departe de noi acest gând… Am vrut doar să vă anunțăm că urmează Insomnia Culturală. Adică un eveniment care are loc sâmbătă, 15 mai, de la ora 18.00 și până la ora 3.00 la Muzeul Național de Istorie a României (Calea Victoriei, nr. 12), cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor. E drept, vorbim despre ora 3.00 spre dimineață și copiii n-au ce căuta, dar evenimentul începe de la ora 18.00. Măcar la prima parte pot participa și cei mici și s-ar putea să le placă mult. Noi vă recomandăm atelierele “Istoria artei pe înţelesul celor mici” şi “Să descoperim misterele lumii antice” sau cele de spadă, dans și creație. Copiii vor fi, cu siguranță, atrași și de reconstituirile scenelor de luptă din timpul războaielor.
Mai jos găsiți întregul program:
Spectacole
19.00 -19.30 – Program artistic coregrafic cu Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”.
20.00 – 20.30 – Program de folclor sirian şi dansuri cu Şcoala Arabă Tichrin.
20.00 – 20.35 – Piesa de teatru O noapte furtunoasă (fragmente) cu trupa de teatru “Cantemir Art”.
20.00 – 24.00 – Teatru de umbre. Mozaic de spectacole realizat de voluntari europeni care activează în Asociaţia Culturală pentru Teatru şi Origami din România (A.C.T.O.R.) în proiectul “Two Vitamins T”, finanţat prin programul Tineret în Acţiune – Serviciul European de Voluntariat.
21.00 – 22.30 – Piesa de teatru “Pygmalion” de G.B. Shaw cu Şcoala de Teatru “Q-Feel”.
23.00 – 23.30 – Miniaturi instrumentale din repertoriul clasic. Transcripţii pentru violoncel şi pian cu Asociaţia “Prietenii MNIR”.
Expoziţii temporare
– “Istoria la …feminin” – expoziţie a Muzeului Naţional de Istorie a României.
– “Cronos. Umbre, muzică şi paşi de dans” – expoziţie de fotografie realizată de Cristian Seuşan.
Reconstituiri
– reconstituiri istorico militare – Asociaţia Tradiţia Militară va prezenta manevre şi uniforme din timpul războaielor cu Napoleon Bonaparte ale Regimentului II Grăniceresc Valah. Nr. 17 din Năsăud.
– animaţie în costume de epocă marca Medieval Art Production, pe tot parcursul Nopţii Muzeelor.
Ateliere
– ateliere de spadă, dans şi creaţie cu Medieval Art-Circensium Historiae
– Foto Cabinet – de la Belle Epoque – maestrul fotograf Eugen Ciocan ne va iniţia în lumea fotografiei de epocă
– ateliere de creaţie şi istoria artei – ” “Istoria artei pe înţelesul celor mici” şi “Să descoperim misterele lumii antice” cu Oana Marinache
Iată și afișele pe de’a întregu’: