miniLibri este singurul târg de cărți pentru copii, locul de unde sigur, sigur plecați cu cel puțin un braț plin de povești fermecătoare, mai mari sau mai mici, vesele sau care te pun pe gânduri, pentru copiii de doar câțiva ani ori pentru cei mai măricei. 10 sunt editurile care vor spune prezent la târgul ce are loc între 8 și 9 iunie la Muzeul Antipa: Rao, FlamingoGD, Litera, Aramis, Egmont, Didactica Publishing House, Prut, Retronim, Tim Publisher şi Educational Centre. Infomediapro, Intel si Intuitex vor veni cu softuri educaționale. Toate cărțile, cât și softurile vor avea prețuri speciale pentru familiile care vizitează târgul.
Evenimentul nu ne aduce doar cărți pentru cei mici, ci ne așteaptă și cu mai multe evenimente și ateliere care ne îndeamnă la lectură.
Mai mulți actori celebri sau persoane publice vor veni atât sâmbătă, cât și duminică să le citească celor mici prezenți basme și povești. Printre ei: actiţei Adriana Titieni, actorul Florian Ghimpu, actorul Vlad Rădescu, Liana Stanciu, actiţa Coca Bloos, actrița Monica Davidescu, actrița Cătălina Mustaţa sau Anca Sigartău.
Asta nu este tot: copiii sunt invitați la un troc de cărți. Strângeți de prin casă toate cărțile pe care le-ați citit și de care ați dori să se bucure și alți micuți, iar sâmbătă de la orele 11:30 și 15:30 și duminică de la aceleași ore puteți participa la un schimb de cărți. După negocieri bine puse la punct plecați acasă cu alte cărți, de la alți copii darnici.
La toate cele de mai sus se adaugă și ateliere speciale. Avem atelierul “Crează-ţi povestea!” sâmbătă și duminică de la ora 16:30. Este un atelier de teatru interactiv, coordonat de Mihalea Michailov si Radu Apostol. Ce vor face cei mici? Vor extrage câte un bileţel din cutii diferite. Acest bilețel conține trei cuvinte ce odată scrise pe un laptop de către unul dintre copii apar videoproiectate pe ecran. În acest fel, cuvintele cheie vor fi în permanenţă în atenţia participanţilor, iar vizitatorii sunt invitați să compună o propoziție. Frază cu frază se construiesc povești de la doar trei cuvinte.
De la ora 17:30, atât sâmbătă, cât și duminică cei mici sunt invitați la atelierul „Recunoaşte povestea!”. Pe un ecran vor apărea imagini din ilustraţiile unor cărţi pentru copii. Copiii participanţi trebuie să identifice cât mai multe poveşti. Cei care recunosc cele mai multe poveşti vor fi rugaţi să împărtăşească pe scurt povestea lor de suflet.
Sper că v-am convins să vă duceți la târg.