La Antipa pe lângă vestita și controversata expoziție Human Body este și o inedită și foarte colorată expoziție cu fluturi vii. Porțile expoziției s-au deschis pe 1 mai și evenimentul se termină la finalul lunii iulie, dar vă invit să îi treceți pragul cât mai repede.
Fluturii vin tocmai din America Centrală și de Sud, partea de Sud-Est a Asiei și Indonezia. Călătoria lor pe alt continent se planifică atunci când fluturii se află în pupe, iar aceștia se nasc și își trăiesc viața “colorată” la Antipa, sub privirile curioșilor iubitori de frumos. Cu alte cuvinte, dacă aveți un pic de noroc puteți chiar să vedeți cum se naște un fluture și cum își începe el viața chiar sub privirile voastre.
afis expozitie
Casele de fluturi, pentru că așa se numesc astfel de expoziții, au o poveste lungă în spate. Totul a pornit în deceniul al 8-lea al secolului trecut în Anglia, când foarte multe conace aveau în apropiere sere. Pentru a dezvolta aceste sere cei care plecau în Imperiul Britanic aduceau plante pe care să le sădească și care să atragă vizitatorii. Cu timpul însă, interesul pentru o expoziție statică a scăzut și atunci a apărut o nouă idee: aceea a unei expoziții vii cu fluturi. Foarte mulți englezi trăiau la acea vreme din realizarea de mici tablouri cu fluturi, pe post de suveniruri pentru turiști, iar până a deveni daruri fluturii au fost expuși în expoziții interactive pentru curioși.
Citiți mai multe despre expoziție și aflați din secretele din spatele evenimentului de pe getlokal.ro, prieteni care ne oferă și un clip video din care putem să vedem câte ceva de la expoziția cu fluturi tropicali.