Zilele trecute vă povesteam despre Noaptea Cercetătorilor și iată că tot în septembrie se dă startul și la Bucharest Science Festival, un festival plin de știință și distracții.
De pe 25 septembrie și până pe 29, în mai multe locații din București, se organizează tot felul de ateliere, întâlniri sau alte evenimente, dedicate pentru toate vârstele.
De exemplu, chiar din prima zi și până la finalul festivalului, la Institutul Francez are loc “Xperiment! – Omul și Viața: Expoziție interactivă pentru copii” de la ora 12:00.
Copiii vor afla din ce suntem noi, oamenii, alcătuiți sau cum functionează corpul, cu ajutorul microscopelor ei vor afla ce se petrece în organismul uman și vor putea afla diferențele și asemănările dintre plante și animale și cum se adaptează acestea mediului înconjurător.
În cadrul evenimentului sunt organizate mult mai multe workshop-uri și prezentări la care suntem așteptați de mână cu cei mici, dacă au mai mulți ani, precum colecția impresionantă de echipamente tehnice vechi, folosite în cercetare și în viața de zi cu zi secolele trecute, care ne așteaptă la Muzeul Național de Istorie.
Bucharest Science Festival este primul festival al științelor din România, iar timp de cinci zile suntem așteptați cu mai multe expoziții, conferințe și dezbateri, experimente și demonstrații, proiecții de documentare și multe altele, din care putem alege, în funcție de programul oficial prezentat pe site-ul festivalului.