Nu știu care este părerea vostră, dar eu cred că în ultimii ani Bucureștiul a început să devină din ce în ce mai bogat în ceea ce priveștea organizarea de evenimente culturale lăudabile.
De data aceasta vă povestim despre BiblioCity, care, timp de 10 zile, ne oferă un adevărat maraton de spectacole, lansări de carte și activități faine.
Biblioteca Metropolitană se face “vinovată” de BiblioCity care are loc între 15¬24 septembrie la sediul central al bibliotecii, dar și în aer liber și în cadrul altor instituții partenere. Unul dintre evenimentele care ne-a atras atenția a fost cel organziat de filiala pentru copii “Ion Creangă” a Bibliotecii Metropolitane București, unde atmosfera va fi ca într-o carte de povești: cu teatru de păpuși și nenumărate ateliere creative pentru cei mici.
Aflat sub motto-ul “Zece zile, Zeci de locații, Zeci de evenimente inspirate din cărți!” evenimentul este gândit sub forma unor file de carte: Biblio Cafe, Biblio Scena, Biblio Cinema, Biblio Scriptum, Biblio Atelier, Biblio Junior, Biblio Tour, Biblio Street.
BiblioCafe – dialoguri publice cu personalităţi culturale;
BiblioScena – mini-spectacole de teatru în bibliotecă, în sala-atelier a Companiei independente Unteatru şi într-un autobuz pus la dispoziţie de RATB care va fi transformat într-o scenă pe patru roţi. Repertoriul spectacolelor va cuprinde piese de Caragiale, Sorescu şi Băieşu;
BiblioCinema – sub deviza „Cărţi care au născut filme”, vor avea loc proiecţii cinematografice la sediul central al Bibliotecii şi în filiale, precum şi la Cinemateca Union.
BiblioScriptum – lansări de carte, prezentări de colecţii editoriale, expoziţii de manuscrise ale unor scriitori importanţi;
BiblioAtelier – workshop-uri variate (arte plastice, muzică, literatură, arhitectură, multimedia, teatru de păpuşi, gastronomie etc.);
BiblioJunior – programe de animaţie culturală pentru copii, derulate în parteneriat cu asociaţii şi fundaţii de profil;
BiblioTour – programe de turism cultural bucureştean, inclusiv trasee ciclo-turistice cu tematici culturale şi lansări de cărţi din domeniul turistic. Pe 22 septembrie va fi lansată Ziua Turismului Cultural Bucureştean (Bucharest Tour Day), pe durata căreia vor fi promovate 10 trasee pietonale ghidate.
BiblioStreet – evenimente stradale pentru promovarea programelor de tineret ale Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, prin info-pavilioane şi spectacole de cultură urbană în Parcul Tineretului.
Programul complet din care puteți alege după plac îl găsiți pe site-ul oficial BiblioCity.ro.