Săptămâna Altfel înseamnă, așa cum ne spune și numele, că elevii nu mai stau în sălile de clase și că sunt invitați să participe la tot felul de evenimente dedicate lor, ateliere și workshop-uri, vizite la muzee și alte acitivități la care putem participa și noi, pentru că multe se țin cu porțile deschise.
Mi-a atras atenția seria de evenimente de la Biblioteca Națională a României, care își deschide porțile până pe 5 aprilie cu multe, foarte multe evenimente faine: spectacole de teatru, filme, ateliere de creație, recitaluri de poezie și workshop-uri. În plus, Federația Internațională a Comunităților Educative organizează Festivalul Internaţional al Cărţii pentru Copii – Bucuria lecturii, proiect susținut de Ministerul Educației Naționale. Festivalul va include ateliere de creație și lectură publică, concursuri pe teme inspirate de universul lecturii, carnavaluri, recitaluri de poezie, întâlniri cu scriitori, spectacole de teatru, dezbateri și mese rotunde.
Intrarea este liberă pe toată perioada de desfășurare a evenimentului De ALTFEL.
Vă spun doar câteva dintre spectacolele de care cei mici se pot bucura: spectacolul Cocoşelul neascultător, spectacolul de teatru de marionete Puck, piesa Trei iezi, șapte scufițe roșii și un singur lup, filme premiate precum Filantropica, Floarea deşertului sau Beasts of the Southern Wild.
Vă las cu tot programul evenimentelor.
Sursă foto: Mike Licht, NotionsCapital.com.