Mărțișor
Săptămâna viitoare, luni, pe 22 februarie, de la ora 18.30, la Clubul Țăranului Român va avea loc un eveniment în care celor prezenți le sunt prezentate sărbătorile care marchează începutul primăverii, ”Despre Dragobete și Mărțișor”. Sunt așteptați atât cei mici, cât și cei mari. Intrarea costă 30 de lei pentru adulți și 25 pentru elevi și studenți.
Cei prezenți vor avea ocazia să afle despre vechile obiceiuri ale noastre, despre sărbătoarea iubirii (cea românească, Dragobetele 🙂 ) și cum era sărbătorită de fete și de băieți. La același eveniment, cei prezenți vor afla cum a călătorit în timp simbolul mărțișorului, dar și cum Baba Dochia și-a pierdut cojoacele și s-a pietrificat, iar 9 zile mai târziu cei 40 de Mucenici au bătut pe sub pământ cu bâtele și au strigat ”Intră, Frig! Ieși, Căldură!”
Alături de voi în călătoria prin timpul în care aceste obiceiuri erau respectate cu sfințenie va fi etnologul Laura Jiga Iliescu, cercetător principal gradul II în cadrul Institutului de Etnografie şi Folclor “Constantin Brăiloiu”, Academia Română, Bucureşti.
Pentru a putea participa la acest eveniment, trebuie să vă înscrieți încă de pe acum. Înscrierile se fac la adresa de email contact@caleavictoriei.ro.
Happy Dragobete`s Day! 🙂
Imagine: Mediafax Foto/ Luiza PUIU