sigur.info
Consortiul Sigur.info, coordonatorul national al Safer Internet RO Center, in cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene, a lansat noul portal www.sigur.info.
Lansarea oficiala a avut loc cu ocazia Safer Internet Day, la conferinta de presa organizata la Palatul Copiilor din Bucuresti in data de 8 Februarie 2011.
Portalul Sigur.info poate fi accesat in varianta noua si completa incepand cu data de 10 februarie 2010.
Noul portal Sigur.info aduce in plus un design imbunatatit, mai accesibil si cu mai multe informatii bine structurate cu privire la siguranta pe Internet si resurse utile atat copiilor cat si parintilor.
Tehnologia Web 2.0 este si ea prezenta in noul site prin integrarea unor functii noi privind continutul si interactivitatea cu utilizatorii, sau functii legate de cele mai cunoscute retele de socializare si continut generate de utilizatori, precum Facebook si Youtube.
De asemenea, odata cu noul site este publicata si lista castigatorilor concursului national „Este mai mult decat un joc, este viata ta!”, care in acest an a atins un record de participare, cu peste 850 de proiecte realizate de mai mult de 1700 de copii. Castigatorilor le-au fost oferite premii generoase constand in laptopuri, telefoane mobile si alte produse electronice, hardware si software oferite de sponsorii concursului: Orange, Microsoft, UPC, Vodafone, Cosmote, Kaspersky, ECDL si altii.
Evenimentul si problematica sigurantei copiilor pe Internet a beneficiat de participarea si interesul autoritatilor, fiind prezente oficialitati din Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului; Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale si Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale.
Totodata cu acest eveniment, a fost lansata in Europa, in cadrul retelei Insafe, si varianta engleza a enciclopediei online Saferpedia.eu. Aceasta contine peste 400 de definitii privind siguranta si securitatea pe internet, precum si alte resurse informationale legate de utilizarea calculatorului si Internetului. Aceasta enciclopedie poate fi accesata la adresa www.saferpedia.eu.
Enciclopedia Saferpedia.eu si dezvoltarea portalului Sigur.info sunt realizate de Positive Media, Iasi – partener in cadrul Consortiului Sigur.Info care are ca responsabilitate promovarea in mediul online a resurselor privind siguranta pe Internet a copiilor.