copil planteaza ghiocel
Ghiocel care vine la festivalul „Ghiocel, vestitorul primăverii”, în perioada 11 – 13 februarie, chiar weekend-ul acesta, la Academia de Științe Agricole „Gheorghe Ionescu Șișești”
Copiii sunt invitați, în hăinuțe de primăvară (asta doar dacă este cald și ne bucurăm și de soare) sâmbătă, de la ora 11.00, să planteze ghiocei în parcul Academiei de Științe Agricole „Gheorghe Ionescu Șișești”.
În plus, dacă aveți în familie pe cineva cu numele “Ghiocel” este musai să-l luați cu voi, pentru că umblă vorba prin târg că se dau premii de premii dacă te cheamă “Ghiocel”.
Și dacă tot vă duceți la festival, trebuie să vă înarmați cu poftă de dulciuri, pentru că vor exista produse dulci, special realizate de românii din Argeș și Botoșani, pentru bucureștenii care vin la târg. Dacă tot vorbesc de bunătăți, nu uit să vă spun și că vor exista tot felul de bucate tradiționale (că, deh, așa ne-am obișnuit la fiecare festival), de la cârnați la pastramă ciobănească sau cotlet haiducesc.
PS – Eu sunt din Prahova așa că nu mă pot abține să nu vă spun: Știați că noi, prahovenii, avem o localitate numită „Ghiocel”? Oare primăvara vine mai repede pentru prahoveni? 😀
Sursă foto: feedingtraditions/ Flickr.com.