Este vorba despre Bike Fest, care se desfășoară între 29 și 30 septembrie în Parcul Izvor, iar în prima zi se organizează Pentathlon.
Și pentru că orice competiție care se respectă are probe serioase, bine puse la punct, acestea sunt după cum urmează:

  • Proba Velo Tour

Velo Tour nu este o probă de viteză însă finalizarea traseului este obligatorie pentru calificarea în următoarele probe.
Traseu: Parcul Herastrau – Charles de Gaulle – Bulevardul Maresal Constantin Prezan – Soseaua Kiseleff – Bulevardul Lascar Catargiu – Bulevardul Nicolae Balcescu – Bulevardul Ion C. Bratianu – Strada Halelor – Bulevardul Natiunile Unite – Parcul Izvor

  • Proba Îndemânare

Competitorii au de parcurs într-un timp impus o distanță dată și să meargă printre jaloane.

  • Proba Quiz & Tech Skills

Particianții vor trebui să răspundă la întrebări din legislație, cunoștințe generale mecanică bicicletă, istoria bicicletei, campionatele sportive.Tech Skills: tehnica și îndemânare pentru întreținerea bicicletelor.

  • Probă de Forță

Tehnica și îndemânare pentru întreținerea bicicletelor.Tractarea unei greutăți pe o distanță cât mai lungă fără schimbarea vitezei și cu plecarea de pe loc.

  • Spinning

Ultima proba presupune coordonare/adaptare/forța pe biciclete profesionale de sală/ Proba va fi realizata pe biciclete de spinning sub coordonarea antrenorilor specializati.
Pentru regulamentul competiției și înscriere, accesați ivelo.ro, eu zic că e un eveniment minunat pentru părinții care folosesc biciclete, mai ales că de pe margini vă vor asista cei mici și ei pe două roți.