noaptea cercetatorilor
Tare ne bucurăm când anunţăm un eveniment care se desfăşoară în mai multe oraşe ale ţării, pentru că aşa se bucură mai mulţi de activităţile din cadrul respectivei iniţiative. Şi, trebuie să recunosc, că mă bucur şi mai tare când evenimentul este unul complex şi cu tradiţie în spate.
Fără alte introduceri, mâine are loc Noaptea Cercetătorilor, ajunsă la a şasea ediţie în România.
Despre ce este vorba mai exact? Într-o singură noapte, simultan în 300 de oraşe europene, cercetătorii şi publicul larg se vor întâlni într-o atmosferă ce stimulează descoperirea ştiinţei prin activităţi distractive. Oraşele organizatoare din România sunt, aşa cum vă spuneam de la bun început, Bucureşti, Sinaia, Suceava, Piatra Neamţ, Tulcea şi Târgu Mureş.
Aflăm ce fac cercetătorii şi de ce este importantă munca lor în viaţa noastră a tuturor, cum reacţionează organismul uman şi ne ajută să ne îmbunătaţim performanţele, cum funcţionează roboţii sau cum este să fii cercetător ştiinţific. Totul prin discuţii interactive sau ateliere practice.
Bucureşti gazda va fi Biblioteca Naţională (sediul nou din Bd. Unirii nr. 32) la Tulcea – Centrul Eco Turistic Delta Dunării, la Suceava – Muzeul Ştiinţele Naturii, la Târgu Mureş – Palatul Copiilor din Mureş, la Piatra Neamţ acţiunile se vor desfăşura în Piaţa Libertăţii, iar la Sinaia vor fi integrate în Festivalul Oraşului.
Vă las şi cu un comunicat de presă care vă explică pe larg despre eveniment și cu o invitație video tare drăguță:

Teaser Researchers’ Night – Romania 2012 from ResearchersNight on Vimeo.
Ajungeţi şi voi la Noaptea Cercetătorilor?