Atelierul despre care vreau să vă povestesc astăzi este organizat de Școala de Arte și Maniere și este unul de inteligență emoțională, pri care cei mici primesc tehnici și instrumente pentru a fi mai încrezători în ei, mai comunicativi, mai abili în relațiile cu ceilalți.
Este format dion 4 ședințe, pline de jocuri și activități artistice și creative, după cum urmează.

  • Atelier 1 -În primul atelier cei mici se vor concentra asupra modalităților în care percep emoțiile și a capacității de a detecta și descifra aceste emoții din imaginile și sunetele cu care se confruntă sau din manifestările artistice și situatiile sociale în care se află.
  • Atelier 2 – Copiii se folosesc de activități artistice, modelează abilitățiile de a utiliza și exploata emoțiile pentru a facilita diferite activități cognitive – gândirea analitică, adaptarea și adecvarea comportamentului la diferite situații, gestiunea și rezolvarea problemelor.
  • Atelier 3 – Înțelegerea emoțiilor. Jocurile și activitățile se vor axa de această dată asupra capacității de a înțelege limbajul emoțional și de a aprecia relațiile complicate ce pot să apară între diferite emoții.
  • Atelier 4 – Ultima întâlnire are ca subiect gestionarea emoțiilor și capacitatea de a le regla, atât cele pozitive, cât și cele negative, cu scopul valorificării lor.

Atelierul începe pe 29 octombrie, costă 180 de lei pentru toate cele 4 ședințe, iar înscrierile se pot face direct de pe site-ul Școlii de Arte și Maniere.