La muzică clasică i-am dus pe copii, muzică ușoară și bună ascultă cu noi acasă, dar jazz pentru cei mici avem? Avem, la niște evenimente foarte faine, care au loc în perioada iunie – iulie.
Și mai fain este că muzica este explicată prin joc și joacă celor mici, astfel că ei nu vor asculta doar note muzicale puse cap la cap, ci vor afla mult mai multe informații valoroase prin intermediul educației muzicale de calitate.
Proiectul este un spectacol-concert al compozitorului și pianistului de jazz, Mircea Tiberian. Acesta îi are aproape pe Diana Miron la voce și vioară, Alex Munteanu la saxofon, Vlad Popescu la percuție și pe Michael Acker la bas. Spectacolul îi provoca pe cei mici la interacțiune prin dialoguri cu instrumentele. Muzica, armoniile și ritmul se transformă astfel în adevărate povești, personaje sau ghicitori care vor traduce pe înțelesul micilor spectatori limbajul bogat al muzicii de jazz.
Spectacolul JAZZ FOR KIDS va fi prezentat în București sâmbătă, adică pe 15 iunie, de la ora 10:30, în cadrul Street Delivery, în Parcul Grădina Icoanei și duminică, 7 iulie, începând cu ora 11:00, în cadrul ArCuB Live Open Air Jazz Blues & More, în Piața George Enescu.
Să ascultăm muzică și cu inima și cu imaginația!