Vă povesteam ieri despre principiile metodei Dalcroze și de ce a devenit ea atât de cunoscută și apreciată printre educatori. Ei bine, dacă vreți să experimentați metoda sau să aflați mai multe despre care sunt modalitățile prin care puteți să folosiți principiile acesteia în educația de zi cu zi pe care o oferiți celor mici aflați că asociația De dragul artei aduce, în premieră pentru România, o serie de ateliere pentru copii bazat pe metoda Dalcroze.
Întâlnirile sunt susținute de un specialist elvețian, bazate pe metoda Dalcroze, iar ateliere au loc în perioada 31 mai – 2 iunie, la sala Studio Alfred Alessandrescu din cadrul Societății Române de Radiodifuziune.
Atelierele Dalcroze sunt organizate cu ajutorul muzicianului specializat, Anne-Claire Rey-Bellet, profesor la Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva, fiind dedicate copiilor de la 1 la 8 ani, precum și adulţilor.
afis dalcroze
Ce vor face mai exact copiii? Atelierele urmăresc, prin muzică, ritm și mișcare atât dezvoltarea personalității participanţilor, cât și crearea unei culturi și practici muzicale de înaltă calitate. Participanţii vor fi în contact cu sonoritatea unui pian adevărat şi vor învăţa să descifreze muzica prin cuvinte, emotii şi mişcări, se vor juca prin muzică și vor învăța despre muzică prin joacă. Nici părinții nu sunt uitați, pentru că participarea lor la atelier îi va ajuta să testeze ceea ce au învățat în cadrul întâlnirilor și să își îmbogățească sensibilitatea față de muzică și felul în care este perceput sunetul.
Toate noţiunile ritmice, cât și cele armonice şi melodice vor fi studiate prin intermediul mişcării, al jocului, al improvizaţiei, exerciţiilor de reacţie sau de coordonare şi disociere.
Despre mai multe detalii, tarife și cum vă puteți înscrie la atelier aflați mai multe din comunicatul de presă din secțiunea noastră specială.
Sursă foto: Ferrari + caballos + fuerza…/ Flickr.com.