Inteligența emoțională sau EQ-ul cum este cunoscut acest tip de inteligență nu se măsoară prin teste, dar ne ajută să comunicăm cu ceilalți, să ne exprimăm corect față de noi și față de ceilalți atunci când vrem să spunem că ne place sau nu ne place un anumit lucru, mai pe scurt să fim împliniți cu noi înșine și să îi ajutăm pe ceilalți să fie și el la rândul lor împliniți.
Cei de la KinderAlegria dezvoltă o serie de astfel de cursuri pentru copii. Programul se numește simplu KinderEQ și la acesta sunt invitați să participe toți copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani să participe.
A doua seria de ateliere, numită Cercul Excelenței, va avea loc în această duminică, mai exact pe 21 octombrie între orele 10 și 12 (pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 7 ani) respectiv orele 15 – 17 (pentru cei mai măricei, cu vârsta cuprinsă între 8 și 11 ani) la sala de jocuri a Grădiniței și Centrului Afterschool Sincron, Calea Vitan 206-208 (situată pe lângă stadionul Olimpia).
Ce vor învăța copii după un astfel de atelier? Să-și cunoască propriile emoții, punctele forte și cele mai puțin tari, să aibă mai multă încredere în ei, să depășească emoțiile, cum se pot automotiva, relaxa sau cum pot ieși din situații dificile sau să eficientizeze lucrul în echipă și multe altele. Atelierul costă 65 de lei, iar înscrierile se pot face pe mail sau la telefon, găsiți datele la contact, pe site-ul celor de la KinderAlegria.
Cum vi se pare cursul?