Unii părinți încă se întreabă de ce este purtarea bebelușilor o alternativă atât de bună?
Motivele sunt multe, dar eu vă amintesc astăzi despre faptul că bebelușii purtați plâng mai puțin (sunt studii pe această temă) dezvoltarea emoțională se realizează natural, poziția în care stau este una corectă, piciorușele copilului sunt într-o poziție normală, naturală, este mult mai confortabil pentru părinte: dispar durerile de spate, greutatea copilului este distribuită uniform pe umeri și spate și nu doar pe brațe sau în zona bretelelor, adulții pot continua să facă o parte din activitățile obișnuite fără a izola copilul pentru că are mâinile libere și mai sunt multe, multe altele, dar decât să vă povestesc despre beneficii mai bine trec la evenimentele care au loc în această săptămână.
Grupul „Bucharest Babywearing Parents” a organizat în București o serie de evenimente, care urcă și țara noastră pe liste celor care sărbătoresc Săptămâna Internațională a Purtării Bebelușilor, iar evenimentele au loc după cum urmează:

  • Miercuri, 10 octombrie, sediul asociaţiei Naşte cum Simţi (str. Episcop Chesarie nr. 6): 18:30 – Atelier foto: “Cum fac cele mai reuşite fotografii copilului meu” – susţinut de Alexandra Dincă, de la “Fotografii de Familie”.
  • Joi, 11 octombrie, parc Ion Voicu (Ioanid): 11:00 – Curs de salsa pentru părinţi şi copii purtaţi (portbebe, braţe sau burtică) – cu Cosmina Avram, instructor de dans. Eveniment cu participare deschisă.
  • Sâmbătă, 13 octombrie, sediul asociaţiei Naşte cum Simţi (str. Episcop Chesarie nr. 6): 10:30 – Conferinţa “Utile pentru părinţi” – unde se adună vorbitori care vor atinge subiecte precum îngrijire prenatală şi naştere – cu Irina Popescu, moaşă, consultant internaţional în alăptare, alăptare – Roxana Duduş, consilier în alăptare, reprezentant La Leche League Romania, purtarea bebeluşilor: istoric, avantaje, sfaturi utile, descrierea tuturor sistemelor de purtare şi consiliere pentru a alege unul potrivit – Diana Mateescu, producător sisteme ergonomice de purtare, Poartă-mă!, playfull pareting sau interacţiunea prin joc – Otilia Mantelers, Trainer Playful Parenting, comunicarea non-violentă in familie – Monica Reu, presedintele Asociatiei pentru Comunicare Non-Violentă, trainer certificat al Center for Nonviolent Communication, acţiuni de prim ajutor pentru bebeluşi/copii, în situaţii de urgenţă – Ilinca Tranulis, medic pediatru sau “Parenting”-ul pentru tătici – Claudia Necula, psihoterapeut, consilier psiholog.

Vă las și cu un comunicat de presă complex, cu toate activitățile și evenimentele care au loc pe parcursul acestei săptămâni.