La final de săptămână mai ales vă recomandăm cât putem de des spectacolele au loc prin sau pe lângă Bucureşti, dar şi prin ţară. De multe ori este vorba despre spectacole de teatru pentru copii, piese care ne fac să uităm pentru câteva zeci de minute de treabă şi task-uri şi care îi ţin pe cei mici nemişcaţi până la final. Eu una recunosc că ultima piesă de teatru pentru copii la care am fost este Carolina şi poneiul, de la Teatrul Ion Creangă şi deşi eram printre singurii (dacă nu chiar singura) de acolo fără un copil de mână m-am simţit mai mult decât bine şi am fost fascinată de piesă şi de felul în care joacă actorii pentru a-i ţine pe cei mici captivaţi în fiecare moment în timpul spectacolului. 🙂
Revenind la festivalul de teatru el începe astăzi şi se termină pe 6 octombrie, a ajuns la a VIII-a ediţie şi adună cinci companii de teatru pentru micuţi din străinătate (Bulgaria, Franţa, Israel, Italia, Spania) alături, desigur, de teatre de pe tărâm mioritic: Teatrul Ion Creangă, Teatrul „Regina Maria Oradea”, Teatrul Masca Bucureşti, Compania Passe-Partout Dan Puric.
Găsiţi programul spectacolelor, dar şi modalităţile de plată pentru un abonament la toate spectacolele sau doar la unele dintre acestea, după cum doriţi să vă faceţi programul, pe site-ul oficial al festivalului. Biletele nu sunt scumpe deloc, ba chiar nu veţi scoate din buzunar mai mult de câţiva lei.
Pe lângă multitudinea de piese de teatru, festivalul este la urma urmelor,şi competiţie, aşadar este structurat pe două secţiuni: spectacole pentru categoria de vârstă 0-3 ani şi altele pentru cei cu vârsta cuprinsă între 4 şi 12 ani.
PS:  vă las cu mai multe detalii despre festival şi piesele care se joacă într-un comunicat de presă, din secţiunea noastră specială.