Cam cum este o zi din viața lui Claudiu Ciobanu? Simplu de spus, greu de făcut, pentru că se împarte între cele trei fete ale lui (soția și cele două fetițe) și antreprenoriat! Am vrut să aflăm mai multe, să ne povestească despre ce înseamnă pentru el să fie părinte și cât de important este să petreci cât mai mult timp împreună cu familia
Ce am aflat? Vedeți și voi mai jos!
1 Spune-ne într-o frază, maxim 2, câteva cuvinte despre tine.

Am 37 de ani, sunt căsătorit cu Alina, am două fetiţe, Ana de 6 ani şi Sara de 2 ani şi locuiesc lângă Bucureşti.
Avem un business de familie, unul de consultanţă în marketing şi vânzări, specializaţi fiind pe servicii de merchandising.
Anul trecut am început și antreprenoriatul online, când am lansat în luna noiembrie revista online retail-fmcg.ro, primul portal cu știri exclusiv din retail și din industria bunurilor de larg consum. E pariul meu cu online-ul.

2. Spune-ne în 2-3 fraze, câteva cuvinte despre tine ca părinte.

Sunt tată de fete şi sunt foarte mândru. Fetele sunt altfel. Chiar nu îmi închipui cum ar fi fost dacă aveam băieţi.
Ana e artista familiei. E de trei ani de zile în trupa de dans DanceWorld, cu care merge la competiţii internaţionale.Cand dansează, e în elementul ei. Are atâta energie… De site-ul trupei de dans tot eu mă ocup, bineînţeles.
Ne petrecem mult timp împreună, dat fiind faptul că are destul de multe repetiţii şi eu o însoţesc de fiecare dată. Îi place să scrie şi să deseneze şi văd că începe să şi cânte. Chiar bine.
Sara, deşi are numai doi anişori, se prefigurează a fi o fire mult mai analitică decât Ana. Când te vede prima oară, ai senzaţia că te scanează până în măduva oaselor, să nu-i scape niciun amănunt. E foarte libertină, nu acceptă s-o ajuţi. E puternică şi se impune rapid într-un mediu nou. Cu tot cu zulufii ei blonzi 🙂 A, nu adoarme decât cu mine.

3. Cât timp petreci cu cei mici în timpul săptămânii și cât în week-end-uri?

După ora 17,30 sunt cu ele. Cu Ana un pic mai mult, pentru că merg cu ea la repetiţiile de dans, la spectacole. Dar nu rămân dator nici la Sara. Nu avem când să ne plictisim. Tot week-end-ul e al lor.Nu avem bunicii foarte aproape şi stăm numai noi cu ele. Ana e la grădiniţă, la grupa pregătitoare, iar Sara are bonă, cu care stă până venim noi de la serviciu.


4. Care sunt activitățile preferate pe care le desfășori în general cu cei mici?

Ana dansează.Când nu dansează, îi place să deseneze, să coloreze. Îi mai place să-i citesc poveşti, dar de curând a descoperit calculatorul. Fără să exagereze. Are câteva jocuri online pe care le joacă.
Au crescut la curte, cu leagăn, bicicletă, iarbă verde, nisip, copăcei, flori. Cel puţin cât e cald, în curte îşi petrec cel mai mult timpul.

5. Ce faceți când mergeți afară? În ce parcuri/locuri de joacă mergeți, pe unde vă plimbați, ce activități desfăsurați?

În parcuri de distracţie. La Moghioroş. Acolo mergem cel mai des. Chiar în sezonul rece.
A fost o perioadă când mergeam des la locuri de joacă amenajate, mai ales pentru Sara, pentru că sunt mai safe. În iarna asta, spre final, Ana a descoperit patinajul.

6. Care este locul/parcul preferat sau unde v-ați simțit cel mai bine?

La locul de joacă din Sun Plaza. Le-a plăcut şi Anei şi Sara. Ana avea şi patinoarul lângă. Şi Gymbolandul din AFI Palace e ok.

7. Mergeți la evenimente pentru copii? De unde te informezi despre desfășurarea lor?

Mergem la teatru. Teatrul Masca este unul dintre ele. Pe lângă spectacolele Anei. Ana ne face programul cultural, fără discuţie. De la festivaluri de dans până la cele de muzică, concerte. Asupra altor evenimente ne informăm de pe internet, evident, dar nu avem vreme să dăm curs la toate.


8. Ce aptitudini încerci să dezvolti copiilor tăi? Unde?

Aici am răspuns în mare parte. Ana are înclinatii artistice. E făcută pentru dans. Vă invit s-o vedeti la spectacolul pe care o să-l susţină trupa de dans modern Dance World, după Sărbătorile de Paşte, pe 7 mai, în Amfiteatrul Teatrului Masca, de la ora 17.00. E spectacolul lor înainte de a pleca la Festivalul Internaţional ESDU DanceStar, din Croaţia, unde s-au calificat de curând. Despre Sara, e destul de devreme de tras o concluzie, dar în mod cert ea are înclinaţii către partea reală.

9. Cum îți petreci vacanțele/concediile? Împreună cu cei mici sau separat? Care a fost cea mai frumoasă vacanță petrecută împreună?

Da, evident că plecăm cu copiii în concediu! N-am plecat niciodată fără ele. Ieşirile la mare ne-au lăsat amintiri plăcute şi un concediu la Sibiu, acum doi ani, când era Sara foarte mică, îmi mai trezeşte amintiri foarte plăcute. Sibiul e un oraş special.

10. Ce Trucuri/Gadget-uri folosești împreună cu fetele?

Trucuri folosesc atunci când vreau să le conving să mănânce, dar gadget-uri nu folosesc mai deloc.

11. Poveșteste-ne o întâmplare amuzantă cu/despre fetele tale.

Gluma noatră preferată e atunci cand le întreb pe fete: “Câte fete are tati?”, iar ele îmi răspund trei, incluzând-o şi pe mami.


12. Ce părere ai despre site-urile mari/cunoscute despre parenting din .ro? Care este cel pe care îl preferi/cel mai util din punctul tău de vedere?

Cu calculatorul nu prea s-au întâlnit şi aici mă refer mai mult la Ana, că Sara e mult prea mică pentru aşa ceva. Nu a atras-o niciodată şi nici acum nu prea se omoară. Are nişte jocuri pe care le joacă, dar nu exgerează. Probabil că urmează. Până acum, cel puţin, nu a fost cazul. Nu sunt la curent, trebuie să recunosc, cu aceste tipuri de site-uri, dar, mai mult ca sigur, trebuie să ma pregătesc. Presimt că o să mă informeze UrbanKid.ro 🙂

13. Ai cumpărat pe internet jucării sau alte produse pentru copii?

Da, am cumpărat diverse lucruri pentru copiii. De la masă de mâncat şi carucior, până la umidificator de aer sau aparat de aerosoli.

14. Care ar fi sfatul tău pentru ceilalți părinți când vine vorba de petrecut timpul liber cu cei mici?

Petreceţi cât mai mult timp cu copiii voştri, pentru că nici nu vă daţi seama când trece copilăria lor!

Si la final, daca se poate, două vorbe despre UrbanKid.ro 🙂

UrbanKid.ro e un brand din online care mi-a atras atenţia de curând. Poate chiar vom colabora, pentru că organizez sau particip la organizarea mai multor evenimente cu copii.
Vă doresc succes!

Claudiu Ciobanu
Blog personal: eclaudiu.wordpress.com
Proiecte:
Retail-fmcg.ro
DanceWorld.ro
Proud member of DreamTeamRo
Twitter: @claudiuciobanu
Facebook: Claudiu Ionut Ciobanu

Noi îi mulțumim și aici “în public” și pe voi vă lăsăm să vă delectați cum se cuvine și la celelalte interviuri UrbanKid.ro.
Cu cine ați mai vrea să vorbim? 🙂