Expoziția este formată din 200 de exponate, exponate care sunt de fapt corpuri umane tratate astfel încât s-au păstrat perfect ani de zile. Acestea ne dezvăluie ce se află în “spatele” pielii, cum arătăm noi pe dinăuntru, dar și cum arată afecțiunile noastre dacă nu avem grijă de propriul corp.
Poate că veți spune că expoziția nu este una dedicată copiilor, dar cred că este o oportunitate pentru a învăța despre anatomie, despre mușchi, oase și cum funcționează corpul uman și mai presus de asta să învețe să-și respecte corpul și să-l îngrijească cu drag.
Cei de la Muzeul Antipa ne asigură că vom afla răspunsul la tot felul de întrebări ciudate, precum de ce strănutăm, rolul placentei sau de câte ori respirăm într-un anumit interval de timp.
Este o expoziție cel puțin controversată, dar foarte educativă și de neratat.
Câteva citate din presa internațională:

“Îți taie respirația, este teribilă și chiar frumoasă” – Irish Times (Irlanda)
“O călătorie fascinantă în corpul uman” – Il Giornao Edelpiemonte (Italia)
“O expoziție impresionantă… Această expoziție unică îndeplinește toate așteptările” – Comert Oostende (Belgia)
“Cea mai vizitata si controversata expozitie de pe planeta… O adevarata calatorie de la stiinta la mister” – Libero-ul Sri (Italia)

Așa cum vă spuneam și mai sus, expoziția ne așteaptă la Muzeul Antipa, între 20 martie și 30 iunie și chiar dacă perioada pare lungă, vă sfătuiesc să vă luați bilete din timp, pentru că este posibil să vă treziți că toate sunt cumpărate. Biletele la expoziția The Human Body se pot cumpăra de pe Eventim.ro.