[vc_row][vc_column][vc_column_text] poster6-micCâți dintre noi nu ne confruntăm zilnic sau săptămânal cu tot felul de situații tensionate: acasă, în parc, în trafic sau la locul de muncă…  Câți dintre noi nu ne enervăm, nu țipăm, nu spunem lucruri pe care le regretăm, ne certăm și câți dintre noi știm cu adevărat să gestionăm toate aceste emoții puternice? Oare copiii noștri nu au și ei dreptul la aceleași emoții, nu au dreptul să aibă sentimentele proprii, trăirile lor, cererile și refuzurile lor?
Problema principală nu apare din a accepta toate aceste stări (deși nici a accepta nu este de cele mai multe ori atât de ușor) ci în a le gestiona, în a-i învăța pe cei mici ce să facă și cum să facă să le depășească. Dar până acolo trebuie să învățăm noi despre noi și despre copiii noștri.
Am fost la multe cursuri, ateliere, conferințe care mi-au vorbit deschis despre emoțiile copiilor, despre manifestarea lor și despre posibilele cauze. Este adevărat că până atunci nu credeam că aceste manifestări de furie sau plânsul sau lovitul pot fi permise în familia noastră și nici că ele au o cauză mult mai profundă, care trebuie rezolvată și nu înăbușită. De asemenea nici nu m-am gândit că totuși lucrând mai din timp pe anumite subiecte și anume ascultând temerile sau dorințele copilului, acesta să nu le mai manifeste atât de frustrant și atât de vehement. Am rămas doar în faza de acceptare și ascultare dar există modalități prin care putem să le domolim. E la fel ca la noi, oamenii mari. Dar iarăși ne întoarcem la: dar noi nu știm să facem asta pentru noi înșine, nu știm să ne ”eliberăm” de toate lucrurile nocive din viața noastră, într-un mod igienic, optim și lăsăm să iasă cele mai urâte stări atunci când ți-e lumea mai dragă…
Pentru că există soluții și acestea frumoase și armonioase, vă propunem un atelier în care să discutăm deschis despre toate emoțiile puternice ale copiilor noștri.
Vino și tu dacă:
[Tweet “copilul tău face crize de furie atunci când nu se întâmplă ”ce vrea el”?”] –       copilul tău face crize de furie în locuri publice, la cumpărături, în parc, în vizită, adică acolo unde tu te simți cel mai puțin confortabil;
–       ai încercat toate soluțiile pe care le cunoști și nu ai avut nici un rezultat.
La finalul întâlnirii noastre vei putea să:
–       descoperi cum să îi vorbești copilului tău atunci când este furios, când manifestă aceste emoții puternice;
–       înveți cum să asculți fricile și dorințele copilului tău pentru ca el să simtă nevoia să manifeste mai puțin frustrarea;
–       să descoperi cum să îți gestionezi disperarea și starea ta nervoasă atunci când copilul tău are o nouă criză sau este furios sau îi este frică.

Ce mă fac cu emoțiile puternice ale copilului meu?

Vă invităm la evenimentul Relații fericite, familii fericite  Ce mă fac cu emoțiile puternice ale copilului meu –  care va avea loc în data de 8 Aprilie 2014, de la 18.30 la 20.30, la Hotel Capital Plaza – Bdul Iancu de Hunedoarea nr 54, București.
Prețul biletului: 40 de lei pentru plata în avans și 50 de lei –  la eveniment.
Moderatori ai atelierului sunt Claudia Jimeno Beltran și Cati Călin, de la Centrul AmaneSer.
Organizatori: Centrul de Dezvoltare Personală AmaneSerUrbankid.ro și Macmackids.ro.
Parteneri mediaHotel Capital PlazaGetlokal.roEnglish Kids AcademyFasTracKidsBody Mind Spirit FestivalCursuri pentru copiiCatchy.roGhidul de sanatateGradinita Bambi Step by StepEditura Mac MacRevista Tango, Bebelu, B24Kids.
Vezi cum a fost și la celelalte evenimente Relații fericite, familii fericite – Comunicare prin metoda ESPERE®
Foto credit – Fotografii de familie.[/vc_column_text][dt_gap height=”50″][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]