La Piața Pipera (este o piață nouă, la cel mult 10 minute de mers pe jos de la gura de metrou Pipera, pe Șoseaua București Nord la numărul 14) toți copiii sunt invitați să transforme dovlecii în felinare, până duminică inclusiv. Cele mai frumoase felinare  intră în competiția finală, unde se oferă, așa cum tradiția din SUA o spune, tot felul de bunătăți, de la nuci, la ciocolată și altele la fel de dulci.
Dovlecii sunt pe mărimea și “gustul” celor mici, pentru că prichindeii de doar câțiva ani vor folosi carioci pentru a transforma dovlecii ]n felinare, în timp ce copiii mai mari se vor încumeta la a folosi cuțitul pentru a-i decupa cum se cuvine.
La final de week-end, adică duminică, de la ora 10 fix, începe gătitul pentru cea mai lungă plăcintă de dovleac din lume. Va fi făcută dintr-o singură bucată și va măsura… 7 metri în lungime. Dacă vă mai spun că desertul va fi împărțit participanților și că va fi nevoie de 150 kg de dovleac, 200 de kg de făină, 150 de ouă, și alte kg de unt, drojdie, ulei și griș v-am convins să vă duceți acolo?
Sursă foto: benfulton/ Flickr.com.