Draconidele
Sâmbătă la prânz toți copiii dorm pentru că sâmbătă noaptea (între 8 și 9 octombrie) trebuie să stea cu ochii pe cer! Vor avea loc “Draconidele”, o ploaie de stele căzătoare, și asta nu înseamnă nimic altceva decât muuulte dorințe care se vor împlini! Bine, și un super fenomen de care ne putem bucura, pentru că nu de puține ori se vor observa cu ochiul liber. 🙂
Așadar, ce e de făcut? Păi în primul rând trebuie să ieșiți în afara orașului (pentru că orașul este luminat și nu se mai pot vedea stelele care cad) și să vă întindeți pe iarbă/ scaun/ păturică sau ce aveți voi la îndemână, apoi să priviți în partea opusă Lunii. De la ora ora 22:00 la 3:00 (nu ne imaginăm că cineva va rezista până atunci) va avea loc ploaia de stele care se poate lăsa cu o adevărată “izbucnire” dacă avem noroc, ne anunță Observatorul Astronomic din București.
În cazul în care aveți alte planuri week-end-ul acesta, atunci vă mai spun un secret: pe 21 octombrie se produc și ”Orionidele”, deci octombrie vine cu toate dorințele împlinite!
Sursă foto: yasin turkoglu/ Flickr.com.