Ați auzit despre Cursa Populară de la RBBIM? Pe 6 octombrie, de la ora 9:00, în Piața Constituției vă așteaptă 3,5 km de parcurs. La prima vedere este destul de mult, dar dacă vă gândiți la faptul că îi veți parcurge alături de sute de oameni care susțin o pădure și copiii atunci cu siguranță distanța este mult mai scurtă decât la prima vedere, nu?

Cursa Populară este ocazia ta de a începe să alergi și, în același timp, vei susține o cauză nobilă! Fondurile strânse din taxa de participare sunt direcționate către cauza Pădurea Copiilor, pentru plantarea și îngrijirea câte unui puiet pentru fiecare nou-născut din România, și către Hospice – Casa Speranței.

Când vine vorba de echipament, pentru 3,5 km îţi este de ajuns să vii îmbrăcat şi încălţat de sport obişnuit, în haine care nu îţi îngreunează mişcările. Pentru a demonstra că lipsa echipamentului nu este o piedică într-alergării, membrii ai echipei ViitorPlus vor participa la Cursa Populară în costumaţii inedite. Te invităm şi pe tine să faci la fel dacă doreşti!

Şi ca totul să fie mai ușor, organizatorii vă propun chiar să vă antrenați împreună vinerea aceasta, pe 4 octombrie, de la ora 07:00, în Parcul Herăstrău (întâlnirea la iesirea de la Metrou Aviatorilor de lângă parc). Antrenament este ţinut de Andrei Roşu – ultratriatlonist, intrat în Guinness World Records pentru că a alergat 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente într-un an şi 217 zile!
sustinere copii

Pentru ce alergați?

Acum că v-am dat o idee despre ce ați putea face duminica aceasta ar fi bine să știți și ce cauză susțineți alergând, nu?
“Pădurea Copiilor” este o campanie de strângere de fonduri a programului de împădurire – “Adoptă un copac!”.
Mai precis, Asociația Viitor Plus vrea să planteze câte un puiet pentru fiecare copil născut, pentru ca atunci când vor crește copiii să aibă parte de aer curat. Astfel, asociația și-a propus să planteze an de an nu mai puțin de 50.000 de puieți, pentru că an de an în România se nasc aproximativ 50.000 de bebeluși în județele de câmpie din sudul țării, cea mai vulnerabilă zonă a țării în fața schimbărilor climatice (inundații, secetă, înzăpezire etc.). Aici deja se împădurește cu ajutorul programului “Adoptă un copac!”. Sunt 35 de hectare deja împădurite în judeţele Călărași, Teleorman și Ilfov.
plantare copaci

Cum susțineți cursa?

Pașii pentru a susține cursa și, desigur, cauza, sunt următorii:
1 – Completați formularul online (îl terminați în maxim 2 minute),
2 – Pe 4 octombrie (între orele 13:00 și 20:00 sau pe 5 octombrie (în intervalul 11:00 și 20:00) sunteți așteptați în Piața Constituției pentru înscriere, plată (30 de lei) și ridicarea kit-ului.
Și gata! Bănuții strânși din plata înscrierii vor fi folosiți pentru proiectul Pădurea Copiilor și pentru Hospice – Casa Speranței.
Cum vi se pare ideea? Susțineți și voi?
PS – detalii despre eveniment găsiți în pagina de pe Facebook.