jamie oliver revolutia mancarii
Îl știe toată lumea pe Jamie Oliver, da? Ei bine, el promovează mâncarea adevărată, cu legume și fructe reale, nu ca alea de la McDonald’s care n-au văzut în viața lor grădină. Și mai interesant e ca vrea să învețe copiii să își gătească singuri și să știe exact ce e în farfuria lor. De apreciat ideea, oare când își face drum și pe la noi?
Pe OpenIdeo.com, Jamie Oliver lansează un concurs pentru a găsi cea mai inventivă soluție pentru a convinge copiii să aleagă mâncărea sănătoasă. Ideea este ca oamenii să scrie ideile lor și să participe toți la găsirea răspunsului. Fiecare poate dezvolta părerea altuia sau poate veni cu un concept nou. Se pot înscrie articole, povești, desene, poze, video-uri. Orice, numai să se facă înteleși. Câștigă cel care e cel mai implicat și mai activ. Și evident, care are și opinii pertinente în problema asta.

Anul trecut Jamie a câștigat premiul TED pentru proiectul Food Revolution. Mai ales în America este nevoie de așa ceva, pentru că acolo obezitatea e o problemă serioasă. Noi ne plângem de legume fără gust crescute în seră, dar ca să vedeți că la alții e și mai rău, într-un episod din Food Revolution, copiii nu știau cum arată o roșie. No comment.
Sursă foto: JamieOliver.com