curs de parenting
Nu am putut să nu încep cu fraza “Copiii vin la pachet cu iubirea, iar meseria de părinte se învață”!, pentru că e atât de adevărată încât corect ar fi să scoatem cu toții la imprimantă sintagma și să o lipim peste tot, să o învățăm cu toții și să o citească și cei care consideră cu totul altceva. Iar atunci când spunem “meseria de părinte se învață” nu ne referim la faptul că ar trebui să luăm în considerare toate sfaturile de la prieteni, vecini, rude sau cunoscuți, știți voi, acei oameni care ne dau o mie de sfaturi și închid conversația cu “Da’ ce? Eu am fost crescut așa și nu am nimic!”. Pentru că da, mulți au fost crescuți într-un anume fel, dar asta nu înseamnă că și copiii NOȘTRI ar trebui să urmeze aceeași educație, dacă noi ne-am petrecut copilăria la bunici asta nu înseamnă că și copiii noștri ar trebui duși la bunici, dacă noi am crescut cu cheia la gât și mănușile legate cu o sfoară să nu le pierdem, asta nu înseamnă că ai noștri nu ar trebui să fie ce-i aia o aplicație de Android sau iPhone sau o mașină electrică.
Și așa cum există cursuri de gătit, cursuri de limbi străine sau tot felul de alte întâlniri educative așa există și cursuri de parenting, unele mai bune, iar altele… eh… să zicem că altele sunt axate mai mult pe socializarea părinților prezenți și nu pe a oferi soluții valabile, deloc restrictive și folositoare atât pentru părinți, cât și pentru a clădi un viitor copiilor. Dar despre cele din ultima categorie noi nu povestim niciodată.
Probabil că unii veți ridica din sprâncene în timp ce vă întrebați “De ce aș avea nevoie de un curs de parenting? Îmi cresc copilul așa cum știu mai bine și asta e perfect” da… este, dar până la un anumit punct. Să luăm drept exemplu clasica “mită” de care toți părinții se folosesc la un moment dat: dacă mănânci salata îți cumpăr și înghețată! Funcționează pe moment, poate funcționează și anul care vine, dar ce faci când copilul are peste 10 ani de exemplu? Va avea alte pretenții, iar la 18 ani vei fi nevoit să ajungi să spui “Îți cumpăr mașina dacă iei 10 la mate” pentru a obține comportamentul pe care ți-l dorești de la copilul tău, comportament pe care cel mic ar fi trebuit să și-l asume și să creadă în el deja…
Din fericire există multe alte metode prin care părinții pot învăța ce au nevoie copiii lor, în funcție de vârsta și de fiecare situație în parte și aici intervine “școala părinților” sau cursurile de parenting.
Parent’s Masterclass este cursul de parenting numărul 1 în lume, licenţiat în România de Parent’s Tooshop SUA. Este o întâlnire de la care vei pleca știind să răspunzi la problemele care apar și care îți oferă un plan eficient pe care-l poți apoi plia pe nevoile tale de părinte și ale copilului tău.
Cooperare, nu obediență, responsabilitate fără testări sau bonusuri sau jocuri de putere, comunicare și nu uși închise și nu în ultimul rând înțelegere și nu eliminare – acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le veți învăța dacă alegeți să ajungeți la cursul de parenting ținut la Lumea lui MOMO de Urania Cremene, Expert în Parenting atestat oficial de Parent’s Toolshop pentru Romania.
Pentru că ar mai fi multe altele de spus despre acest atelier – curs, vă las și cu un comunicat de presă al evenimentului, dar și cu un interviu cu Urania Cremene.
Eu vă mai spun doar că acest curs este unul “intensiv”, de 18 ore concentrate în două zile: sâmbătă și duminică, adică în acest weekend. Pe lângă discuțiile cu tot grupul, fiecare părinte va beneficia și de consiliere parentală unu-la-unu în 3 luni de la terminarea cursului și va pleca acasă cu manualul care a stat la baza acestui curs și care va deveni cartea preferată de pe noptieră (greșit spus pentru că manualul este unul de 450 de pagini în format A4, așadar nu cred că va sta bine pe noptieră).
Veți spune că prețul cursului este ridicat (900 de lei cu tot cu TVA), eu spun că informațiile și ajutorul sunt de neprețuit și dacă mai punem la socoteală și faptul că pe lângă cursul de două zile primim și consiliere parentală, manualul plin de informații utile și putem plăti și în 3 tranșe egale (prima la înscriere, celelalte două în două luni) atunci cred că prețul nu mai e deloc ridicat.

Locurile sunt limitate la 10, așa că vă sfătuiesc să vă înscrieți cât de repede cu un mail la lumealuimomo [@] gmail [.] com.