Vine vine primavaraaa!
Mămica a doi copii, Jennifer ne împărtăşeşte câteva idei pe care le-a observat de-a lungul anilor şi care i-au ajutat pe copii să privească în mod critic marketingul de bunuri şi i-a inspirat în a gândi activităţile zilnice din perspectiva efectelor pe care le au asupra planetei.
Iniţierea! Lev Vygotsky a fost un psiholog rus care considera că informaţiile sunt un construct social şi se transmit pe cale culturală. Pentru tânci aceasta se traduce prin a le colora în verde alegerile şi a utiliza un limbaj care să aducă în prim plan idealuri ecologice drept cel mai eficient mod de a-i inspira. Un exemplu simplu ar fi proprietatea unei pungi de cumpărături reutilizabilă – le-am cumpărat celor mici câte una şi sunt foarte mândri să o aducă cu ei de fiecare dată când mergem la cumpărături. Am reuşit să-l determin pe cel mic de trei ani să-şi pună mâncarea preferată în plăsuţă. Copiii imită ceea ce văd că fac părinţii, de aceea, folosind instrumentele potrivite, pot asimila aceste informaţii ca fiind ale lor. Am fost acuzată de mai multe ori de această iniţiere, însă se merită să înveţi copilul să evalueze viaţa şi alegerile folosindu-se de valorile ecologice ale familiei.
Citeşte în continuare despre celelalte etape ale învăţării copilului despre cum să aprecieze natura: How to inspire a young child to be green
Sursa foto: juhansonin / Flickr.com