Copiii şi banii
Când va trebui copilul tău să afle ce înseamnă să câştigi banii corect şi nu să aştepte la infinit în faţa ATM-ului? Şi oare când îşi va da seama fiica ta că nu are nevoie urgentă de o diademă sclipitoare, ci de o jachetă călduroasă? Astfel, i-am interogat pe câţiva dintre experţii în economie şi în educaţie pentru a afla la ce să te aştepţi an de an de la micuţul tău care învaţă despre lumea materială.
La 2 anişori
Poţi să-i dai celui mic un bănuţ în dorinţa de a-i dezvolta spiritul întreprinzător, dar cel mai probabil, micuţul îl va scăpa prin locuri greu accesibile în loc să-l arunce în puşculiţă. Nu înţelege încă valoarea cerculeţelor strălucitoare din geanta mamei, ci acordă mai multă atenţie unui jeleu. Megan Hans, directorul unei grădiniţe ne explică faptul că banii sunt reprezentarea concretă a unei idei, iar ţâncul de doar 2 anişori nu înţelege încă ideea de reprezentare.
Însă, micuţul poate pricepe cea mai simplă definiţie a banilor – aceştia sunt hârtii sau monede pe care le folosim la magazin. Poate chiar să-i facă plăcere dacă tu îi spui cum se numesc fiecare în parte şi apoi să repete. De asemenea, se distrează de minune dacă îi pui să bage hârtii în automate sau bănuţi în puşculiţă.
Ai grijă să nu îi laşi, în cei de 2 ani, cu monede fără să îl supraveghezi – este unul dintre cele mai mari pericole de înec. Asta înseamnă să-ţi ţii geanta undeva unde nu poate să ajungă, desigur până e destul de mare să nu îşi bage mărunţiş în guriţă.
Află cum se descurcă micuţii cu banii până pe la 7-8 ani când dobândesc noţiunea de a evalua banii aici: Kids and Money: What to Expect and When
Sursa foto: theritters / Flickr.com