Nu ne dăm seama tot timpul, dar simplul fapt că putem simți mai multe lucruri în același timp este minunat. Putem experimenta o mulțime de lucruri, unele minunate și altele ceva mai puțin plăcute, dar toate se numesc experiență și odată ce vom fi confortabili cu orice sentiment și orice “calup” de sentimente vom putea spune că nu ne mai este frică de noi înșine.
Dacă fugim de o anumită trăire, pe termen lung nu facem nimic altceva decât să fim nepregătiți și data viitoare când vom trece prin situații asemănătoare vom trăi și simți aceleași lucruri de care ne este frică.
Cum și în ce modalitate îi ajută acest lucru pe copii?
Adulții sunt, indiferent de situație, modele pentru cei mici și odată ce ei văd că emoțiile noastre sunt stăpânite sau că putem trece prin toate stările posibile fără să ne fie frică de ceea ce simțim, ei vor face același lucru. Vor observa reacțiile noastre atunci când suntem supărați, iritați, triști, speriați sau nesiguri și vor afla cum să facă și ei față emoțiilor sau sentimentelor care vin câteodată pe nepregătite, dar care pot avea rezultate minunate.
Voi cum i-ați învățat pe cei mici să facă față trăirilor și sentimentelor puternice?
Citiți mai multe despre subiect pe kidlutions.blogspot.co.nz.
Sursă foto: StarMama/ Flickr.com.