De multe ori aş zice şi este cât se poate de greşit. Vestea bună este că cei mici nu ne vor perfecţi, de fapt dacă cei mici ne-ar vedea ca pe nişte fiinţe care nu greşesc niciodată, atunci ei s-ar simţi inferiori, pentru că ar gândi că şi ei trebuie să fie mereu fără niciun fel de greşeală, ceea ce numai bine nu este. Învătăm din greşeli, le acceptăm şi încercăm să nu mai facem aceleaşi erori pe viitor, pentru că fără ele nu am evolua deloc.
Nu-i deloc uşor, dar trebuie să ne iubim necondiţionat pentru a putea oferi, la rândul nostru, iubire necondiţionată.
Şi ce poţi să faci atunci când începi să te gândeşti la tot felul de lucruri, numai la veştile bune şi la gânduri limpezi nu?

  • Un pic de relaxare nu strică nimănui! Cele mai multe dintre supărările noastre vin din propriile frici, dar frica nu ne va permite niciodată să luăm cele mai bune decizii.
  • Atunci când crezi că ai luat o decizie greşită pentru viitorul tău şi al copilului tău nu trebuie să-ţi fie frică să-ţi ceri scuze sau iertare. Aşa cum ne aşteptăm de la cei mici să facă asta în anumite momente, aşa se aşteaptă şi ei de la noi. O să te simţi mai bine după, iar copiii vor avea parte de o doză binemeritată de respect din partea celor mari.
  • Să nu uităm niciodată să ne bucurăm de inocenţa şi bucuriile celor mici. Suntem de multe ori atât de ocupaţi cu problemele de “oameni mari” încât uităm ce ceea ce este cel mai important: fericirea familiei. Dacă tu te vei bucura de fiecare zâmbet al membrilor familiei tale, ei vor afla că un zâmbet este tot ce le trebuie pentru o zi minunată.

Citiţi mai multe pe ahaparenting.com.
Voi ce înţelegeţi prin “perfecţiune”?
Sursă foto: rachel_pics/ Flickr.com.