Şi din păcate încep acest text cu un “dar” pentru că există unul, există mai multe, mai ales atunci când suntem supăraţi, când simţim că nu avem timp de nimic din ce ne-am dori, când vedem că orice am face nu ajungem să petrecem mai mult timp cu cei dragi, când totul parcă merge fix cum nu ar trebui când…
Dar dragostea necondiţionată este ca un muşchi, dragostea nu este doar un sentiment, ci şi o acţiune, acţiunea de a crea dragoste oricând şi oriunde, mai mare acolo unde nu era destul de multă şi cât mai mult acolo unde nu era deloc (dar nu cred că era cazul la voi).
Ok, şi ce faci atunci când le ai pe toate pe cap şi tu vrei, simţi, ştii că trebuie să oferi dragoste necondiţionată?

  • Te opreşti şi respiri adânc, ia o gură de aer proaspăt, vei vedea că o singură secundă îţi va transforma percepţia.
  • Gândeşte-te că furia ta este un fel de “terorist psihologic” care otrăveşte situaţia în care eşti, mai ia o gură de aer.
  • Încearcă să te gândeşti la ceea ce ţi se întâmplă ca şi cum i se petrece unui amic, nu ţie. Îţi poţi chiar spune că şi alţii trec printr-o zi grea, nu eşti singurul în această situaţie.
  • Dă volumul la muzică la maxim, dansează, ţipă, fă ceva care să te ajute pentru a scăpa de supărări şi a începe din nou să oferi dragoste necondiţionată.

Citiţi mai multe despre dragostea necondiţionată pe ahaparenting.com.
Sursă foto: marc falardeau/ Flickr.com.