Cred că deja ați auzit de celebrul Michael Thompson și de faptul că pe 21 și 22 Septembrie, la Rin Grand Hotel va fi prezent pentru două zile pline de răspunsuri, de întrebări, de confirmări, de îndoieli. Organizatorii vă asigură că nu veți regreta. Cum o știm atât de bine pe Otilia, sigur nu e de ratat!
 

Programul conferințelor

– sâmbătă (21.09) dimineața sesiunea cu tema Relația Copil – Școală și Cum cultivăm responsabilitatea copiilor.
– sâmbătă (21.09) după-amiază sesiune dedicată părinților de băieți: Natura băieților (Raising Cain): Cum protejăm viața emoțională a băieților
– duminică (22.09) dimineața – devreme – sesiune specială pentru tătici:  Mic dejun cu tăticii
– duminică (22.09) după ora 10.30 până seara – despre Viața socială și emoțională a copiilor
Pentru că nu avem (încă) băiat ci doar o domnișoară cochetă și foarte independentă, nu vom merge la sesiunea dedicată băieților (Natura băieților – Raising Cain). Recomand tuturor prietenilor care simt că au nevoie să învețe mai multe lucruri despre viața emoțională a băieților, despre sentimentele lor și despre cum își exprimă ei stările zi de zi … și încă multe alte lucruri la fel de importante, să meargă cel puțin la această sesiune. Cred că nu vor regreta.
michael thompson

De ce mergem noi la conferințele lui Michael Thompson

– Vreau să cresc un copil responsabil. Și vreau să aflu câteva direcții despre cum aș putea face asta.
– Vreau să descopăr ce înseamnă ca un copil să aibă cu adevărat succes. Cum vede copilul succesul și ce înseamnă asta pentru mine. Oare nu avem viziuni diferite? Oare cum aș putea învăța să îmi susțin copilul, să îl îndrum corect, pe calea lui…
– Vreau să îi fie bine la grădiniță și la școală. Vreau să învăț cum să fac, să nu îi pun în fiecare zi clasica întrebare: ”Și? Ce-ai făcut azi la grădiniță…?” (întrebare care îmi mai scapă din când în când). Vreau să înțeleg mai bine cum să renunț la controlul ăsta și de ce nu i-ar face deloc bine copilului să pretind asta de la el. Vreau să știu dacă domnișoara mea e doar ”încăpățânată” că nu vrea să-mi povestească nimic din ce face în lumea ei de la grădiniță sau este un comportament sănătos (pentru ea)…
– Vreau să înțeleg mai bine viața ei socială. Să nu mai merg pe bâjbâite, să mă stresez, să mă frustrez când mi se pare mie că e prea timidă sau că e prea intimidantă, că se coalizează cu prietenii sau că plânge din cauză că nimeni nu vrea să se joace cu ea. Oare eu ce pot să fac/să zic în cazurile astea?
– Vreau să înțeleg mai bine prieteniile ei. Vreau să știu de ce și cum pot copiii să se iubească și să se certe parcă cu aceeași intensitate. Într-o secundă sunt cei mai buni prieteni și într-alta curg lacrimi șiroaie pe obraji, de supărare sau frustrare. Și apoi într-o altă secundă se îmbrățisează și…se iartă și se iubesc.
– Vreau să știu dacă e normal să vrea și să poată merge în tabere, în vacanțe la bunici, dacă e normal să nu vrea să vorbească cu mine la telefon după câteva zile de la despărțire sau cum să fac să o conving că i-ar fi bine fără noi (știind că ea își dorește dar despărțirea e prea grea).
– Vreau să descopăr dacă sunt pe aceeași lungime de undă, cu adevărat, cu nevoile ei. Dacă manifest doar controlul (perpetuând și un model social bine înrădăcinat) sau pot să mă dau câțiva pași în spate și să asist la ceea ce copilul meu devine? Pot să mă detașez? Știu eu cu adevărat ce îmi doresc pentru copilul meu sau cel puțin, aș putea recunoaște față de mine, dacă ceea ce îi este necesar ei se potrivește cu dorințele mele pentru ea?
– Vreau ca domnul meu, în calitate de tată, să participe la o sesiune special concepută pentru tătici, să fie ei, între tătici, acolo, să își valideze și el niște sentimente, să-și mai clarifice niște întrebări. Știu că le are, chiar dacă nu le arată mereu. Știu că i-ar prinde bine…
– Vreau să cumpăr cât pot de repede și cărțile lui Michael Thompson, traduse și publicate de Editura Herald, a căror lansare va avea loc pe 13 Septembrie, la Cărturești. Despre lansarea cărților ”Crescându-l pe Cain” și ”Prieteni buni, dușmani aprigi” v-am anunțat în secțiunea noastră de comunicate și mai multe detații puteți obține de pe pagina de Facebook a evenimentului.
 
Voi de ce credeți că ar trebui să mergeți la conferințele lui Michael Thompson?
 
Surse foto Pagina de Facebook Michael Thompson în Romania