Irina Nicolae carti
Cartea  face parte din linia educativa “Invata cu Dovlecel” pe care Irina Nicolae a lansat-o incepand cu anul 2009.
“Am ales sa continuu seria de carti educative, de data aceasta mizand pe culori si forme, extrem de importante in viata fiecaruia dintre noi, nu doar a celor mici, dublate de  ilustratiile graficianului Iulian Pena, care stie cel mai bine cum sa transforme cuvintele in imagini. Culorile primare, secundare sau tertiare nu vor mai fi o necunoscuta de azi inainte pentru cititorii mei, nici combinatiile acestora sau efectul psihologic pe care il produc asupra De asemenea ii voi invata pe cei mici ca orice obiect are un continut si o forma si-i voi ajuta sa recunoasca cu usurinta forma triunghiulara dupa silueta  piramidelor egiptene sau un cerc dupa o minge de fotbal ”, ne-a marturisit Irina Nicolae.
Linia educativa se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 10 ani si cuprinde 5 carticelele: “Coloreaza cu Dovlecel”, “Dovlecel te invata sa numeri”, “Dovlecel te invata alfabetul”, “Dovlecel te invata Calendarul naturii”, adaugandu-se acum “Sa invatam formele si culorile cu Dovlecel”. Ultima carte va costa 10 lei
“Dovlecel” s-a nascut la sfarsitul anului 2008, cand Irina a lansat prima sa carte de povesti, “In tara lui Dovlecel”, o carte care aduce zambetul pe buze atat copiilor, cat si parintilor, prin actiunea plina de suspans si presarata cu umor. “Maya si Marc, doi frati, eroii cartii mele pleaca intr-o calatorie care-i va arunca direct «In Tara lui Dovlecel», candva un taram de vis. Acolo, o vrajitoare batrana si rea si-a abatut blestemul peste ei si a pustiit totul in calea sa. Dovlecel, mai marele peste Taramul Dovlecilor, este tinut captiv intr-o pestera de catre Leul cel Fioros. Prin ce pericole si daca au reusit sau nu sa-l salveze pe Dovlecel veti afla citind povestea mea…”, descrie Irina actiunea povestii.
Irina Nicolae a mai lansat in februarie 2008 un album de fotografie, editie de lux – “O parte de lume vazuta prin ochii mei…”.