Cineva mi-a pus la un moment dat că cele mai frumoase meserii din lume sunt cele pe care le poți explica unui copil de cel mult 3 ani și pe care acesta le poate înțelege doar cu ajutorul a câtorva propoziții. Odată cu dezvoltarea tehnologiei, a le explica celor mici ce faci zi de zi la job nu mai e deloc un lucru foarte simplu de înțeles pentru că și job-urile sunt foarte schimbate față de cele de acum 10 ani, când totul era mai simplu. De problema aceasta s-a lovit și Brandon Hansen, un tătic programator care a dorit să le explice celor mici ce face el zi de zi la birou. Cum simplu nu a fost, s-a gândit să scrie o carte de programare pentru copiii săi și pentru alți copii care vor să învețe termenii de bază din această “lume”.
carte_2
Cartea cu pricina se numește “A is for Array” și este de fapt un fel de poveste care are în interioul său mai multe sintagme sau cuvinte folosite deseori de programatori pentru a desemna un anume lucru. Copiii nu învață cum să programeze citind această carte, dar trec prin ABC-ul din domeniu și poate fi o modalitate minunată pentru părinții programatori de a le explica celor mici, pe înțelesul lor, despre ce este vorba în viața lor de zi cu zi de la job.
În “A is for Array”, fiecare sintagmă are o ilustrație simplă și nostimă, la care se adaugă o frază prin care termenul cu pricina este explicat, iar dacă vreți mai multe detalii atunci există și o scurta descriere cu definiția exactă a sintagmei.
carte_3
Cartea “A is for Array” poate fi cumpărată de părinții programatori și nu numai de pe Amazon. Costă aproape 4£ dacă o vreți în variantă eBook sau puțin peste 10£ pentru varianta printată.
Cum vi se pare ideea?