Am testat un aparat portabil de făcut espresso – un Wacaco Nanopresso și am fost impresionat. Espresso cremos și gustos oriunde aș fi.

Cât este de sănătoasă sau nu cafeaua este subiectul unei discuții lungi la care mi-ar plăcea să particip cândva dar asăzi vin să vorbesc cu aceia dintre noi pentru care ziua curge mai lin dacă în rutina de dimineață includem și o cafea bună.

Vara asta am avut un ajutor de nădejde în diferitele escapade în natură – acolo unde e dificil dacă nu imposibil să găsești un espresso făcut ca la carte. Mi-a atras atenția un aparat de cafea portabil – Wacaco Nanopresso pe numele lui și am zis să îl încerc și nu am fost dezamăgit. În primul rând m-a fascinat portabilitatea și faptul că poate fi operat manual, fără curent electric. Încă un device pe care să trebuiască să nu uiți să îl încarci nu îmi doream. Cât despre portabilitate, Nanopresso, cu toate accesorile lui este aproape la fel de mare ca o cană de cafea cu lapte sau altfel spus este mai mic decât multe din vinetele din curtea bunicii.

Cântărind doar 336g, Nanopresso dezvoltă printr-o pompă acționată manual o presiune de pânp la 18 bar (261 psi), capabilă să extragă cafeaua ca la carte rezultând un espresso real cu o cremă bogată și un gust delicios. E impresionat! Ca și comparație, doar pentru presiunea dezvoltată, espressorul de home office Krups pe care l-am folosit în ultimi ani, dezvoltă 15 bari.

Wacaco Nanopreso de la ecocapsule.ro

În clipul de mai jos Ioana m-a filmat cum îmi pregăteam un espresso proaspăt pe malul Lacului Siriu, un loc pe care îl recomandăm cu ambele mâini 👍👍

Ok, ok, dar cum faci un espresso cu acest aparat de cafea portabil? Păi, eu am versiunea care merge cu cafea măcinată, există una care funcționează și cu ecocapsule Nespresso dacă asta vi se potrivește mai bine. Când știu că vreau să servesc un espresso îmi iau la mine un borcănel de cafea proaspăt măcinată, întodeauna mai multă decât pentru consum propriu pentru că de cele mai multe ori nu sunt singur iar Nanopresso are un WOW factor care îi face și pe ceilalți oameni mari de lângă tine să își dorească o cafea.

Wacaco Nanopreso de la ecocapsule.ro

Pe lângă cafea, singurul alt ingredient necesar pe lângă device este apa caldă. În excursiile de o zi iau la mine o cană termoizolantă cu apă fierbinte în ea. Eu am deja una care ține apa fierbinte minim 6 ore dar și cei de la Wacaco au un termos mișto în ofertă. Dacă stau mai multe zile, fie am primusul pe gaz la mine pentru gătit, fie gătim direct pe foc și pot încălzi ușor niște apă. Cu toate astea, weekendul trecut am pregătit cafea cu apă rece și a fost chiar OK.

După ce am pus cafeaua și apa caldă în device nu îmi rămâne decât să pompez de 15-25 de ori pentru 70 ml de espresso numai bun de băut. Recipientul în care pun cafeaua măcinată are 8g. Există și posibilitatea de a extinde aparatul pentru a fi pregătit să pregătească un espresso dublu cu Barista Kit care cu siguranță îți ușurează munca dacă trebuie să faci mai multe cafele într-o sesiune. Dar fiind atât de ușor de folosit, am observat că e chiar plăcut să pregătesc cafeaua pentru prieteni și fără acest kit , așa una câte una. Ba chiar am dezvoltat un vocabular nou – întrebând beneficiarii dacă nu vor să “își mulgă cafeaua” singuri.

Wacaco Nanopreso de la ecocapsule.ro

Ce-ar mai fi de adăugat este că produsul este foarte bine închegat, plastic rezistent, BPA free, nu bate, nu troncăne iar portafilterul este din oțel inoxidabil. Tot aparatul se desface complet pentru o curățare ușoară iar în kit, pe lângă husa solidă, am primit și un pahar încorporat, o periuță de curățare și o lingură specială de cafea pe care o folosesc și ca să tasez cafeaua în recipientul dedicat. Ah, și pentru pretențioși vine și în culori diferite: negruverde, roșu, alb și albastru.

Ce să zic, sunt foarte mulțumit, Wacaco Nanopresso îmi acoperă o nevoie și o face mai mult decât onorabil.

Disclaimer: Acesta nu este un articol plătit dar am primit Wacaco Nanopresso gratuit pentru a îl testa.