Când vine vorba de joacă, de imaginat povești, de inventat situații, copiii, dacă sunt lăsați liberi în joaca lor, încă de când sunt foarte mici, pot să creeze cele mai interesante și inventive jocuri. Și, firește, au nevoie de jucării care să le stimuleze această pornire, această capacitate de a crea.

Azi vreau să vă povestesc despre cum copiii noștri (fată – 10 ani și băiat – 5 ani) au colaborat și s-au jucat împreună, câteva ore aproape, fără ceartă, fără competiție, fără mama, mi-a luat jucăria, tata, mi-a stricat construcția și altele asemănătoare… cred că știți despre ce vorbesc, nu-i așa?

Eh, povestea începe de acum câteva zile de când a ajuns în casa noastră un pachet cu Playmobil, cu Echipa SWAT, Elicopterul echipei SWAT și Mașina de poliție blindată. Un imens entuziasm și o dorință de a începe să își creeze propriile povești, pornind de la personajele pe care le-au descoperit în pachetele Playmobil.

Așadar, trebuie să vă spun și vouă pentru că la noi au fost un mare succes:

Echipa SWAT de la Playmobil

Echipa este formată din patru personaje, echipate special pentru toate situațiile și gata de acțiune, indiferent pe ce cale (uscat sau apă) trebuie să intervină în apărarea legii. Pe lângă căști și pistoale, poliția are și un echipament complet de scufundări cu un harpon, berbec, scuter subacvatic și un binoclu pentru vederea nocturnă.

Elicopterul SWAT de la Playmobil

Elicopterul este la noi, cu adevărat, piesa centrală a jocului. Ușor de asamblat și pentru puștiul nostru de 5 ani, suficient de interesant (încă) pentru domnișoara – care a avut grijă ca toate personajele (pilotul și scafandrul) să fie echipați corespunzător oricărei nevoi. Elicopterul are spațiu, la manete, pentru cele două figurine, iar scafandrul coboară în apă pe un troliu. Așadar, echipa SWAT s-a îmbogățit cu personajele care acționează în aer și în apă. Niciun criminal nu poate scăpa atunci când toți se unesc pentru a-l prinde. 

Mașina de poliție blindată de la Playmobil

Aici joaca devine și mai interesantă pentru că apare hoțul, banii pe care acesta i-a furat și poliția care e formată din patru personaje, unul fiind….un câine. Echipa este acum cu adevărat completă, iar aventura poate să continue. Mașina de poliție blindată este cu adevărat o provocare pentru răufăcători.

Scenariul este unul nou la fiecare etapă de joacă iar copiii (da, în special Iancu) este foarte încântat de tot echipamentul de poliție cu care își poate creea poveștile și situațiile. Chiar și seara, la culcare, elicopterul cu personajele preferate stau frumos lângă patul lui.

 

Copiii voștri au jucării preferate? Sau povești pe care le tot creează?