Am intrat pe evenimentul creat pe Facebook, am început să căutăm și am dat de blogul oficial al Maternității ISIS din Constanța.
Acolo am descoperit aceeași informație, cum că se poate plăti în rate pentru o naștere aici, ba chiar am dat și de niște păreri ale unor părinți care au încercat asta, deci e clar că trebuia să fie adevărat.
Recunosc, am ridicat din sprâncene, fiind pentru prima dată când aud de “rate” în aceeași frază cu “naștere”, dar, eu una, am amici care până acum 2, 3 ani de când a început criza economică își cumpărau și frigiderul sau cuptorul cu microunde în rate, așadar o naștere, care poate ajunge și la peste 1.000 de euro, mi se pare decent să o plătești în tranșe egale.
Așadar, de la 1 februarie, Maternitatea Isis oferă viitoarelor mame posibilitatea de achitare eșalonată a pachetului de naștere, sistem presupune achitarea sumei de 500 euro la externare, diferența urmând a fi plătită în 5 rate egale a câte 100 euro lunar.
Pachetul de naștere include posibilitatea de a naște natural, în apă sau prin cezariană în baza unui plan de naștere stabilit de comun acord cu medicul, recoltare celule stem, anestezie, posibilitatea asistenței la naștere și pe perioada spitalizării de către tătic, spitalizare pentru mama și bebeluș, toate consumabilele necesare, rooming-in în rezerve proprii cu baie, TV, internet wireless, prima consultație a bebelușului în primele 7 zile de la externare – adică toate acele servicii care ți se par normale, dar care lipsesc din multe dintre spitalele de la noi, din păcate.
Cum vi se pare ideea ca părinții să aibă posibilitatea de a plăti în rate pachetul de naștere?
Sursă foto: greensuitcase/ Flickr.com.