pijamale reciclate
Primul răspuns care-mi vine în cap este că e mai util să le oferim celor care au o situație financiară precară, dar mai sunt și haine de care nu ne putem despărți pentru că aduc cu ele multe amintiri. Pe scurt, sunt haine speciale, de care nu ne putem despărți. Sau mai sunt acele haine care au fost purtate mult prea mult pentru a mai putea fi folosite de altcineva…
Pentru toate cele de mai sus avem mereu la îndemână o soluție simplă și haioasă: să le transformăm în perne, mai mici sau mai mari, în funcție de cât de mari sunt hainele cu pricina.
Bluzele de la pijamale sunt cel mai ușor de transformat. Le închidem nasturii sau fermoarul, le tăiem mâinile ori le coasem aproape de restul materialului și cam gata. A, era să uit ceea ce e mai important: căutăm niște vată sau alte materiale pentru a avea și cu ce să umplem perna. Coasem de jur împrejur și am terminat! Putem să le și decorăm cu fluturi sau flori, broșe ori alte accesorii.
În ceea ce privește fustițele fetelor, pernele vor ieși unele în formă de evantai sau pot fi folosite pentru a decora o altă perniță deja terminată, iar pantalonii ar trebui tăiați, rezultatul fiind două pernițe lungi.
Voi ați încercat să reciclați hainele vechi ale copiilor sau le oferiți în dar?
Sursă foto: recyclart.org.