Totul a început de la famila McCartney care a ales să mănânce vegetarian și să își schimbe stilul de viață. Mișcarea inițiată de ei se numește “Meat Free Monday” și, de la ideea că oricine poate să renunțe la carne pentru o singură zi din săptămână ajungem la o altă idee: putem face un lucru pozitiv pentru mediul în care trăim și pentru noi. Fundatia Meat Free Monday a fost lansată în Marea Britanie în anul 2009 și îi încurajează pe oameni să ia exemplul familiei McCartney și să renunțe la carne, dar nu de tot, ci (măcar pentru început) la o singură zi din săptămână.
Ne veți întreba cum de o singură zi din săptămână fără carne poate să ajute mediul înconjurător? Prin reducerea cantității de carne consumată anual. Știați că un singur kilogram de carne de vită înseamnă pentru fermieri 15 kilograme de cereale și o cantitate dublă de furaje? În plus, multe ferme sunt responsabile pentru defrișările din pădurea Amazoniană, iar producția din ce în ce mai mare înseamnă cauze din ce în ce mai importante.

Vineri fără carne

Pentru că vinerea este ziua în care mulți români țin post și pentru că vine finalul de săptămână în care cu toții ne dorim să fim plini de energie și să nu avem tendința de a ne urca din nou în pat, Foodstory ne propune să renunțăm la carne vinerea.
Care vor fi rezultatele? Riscul de cancer, boli de inimă, diabet scade, pierdem câteva kilograme și ne vom bucura de mai multă energie. 🙂
Ne-a plăcut tare mult campania, mai ales că nu presupune schimbări drastie în stilul de viață, ci doar un pas foarte important pentru sănătatea noastră și a mediului prin 24 de ore fără carne în farfurie, ceea ce credem noi că nu e greu deloc de făcut, nu?
Ce ziceți? Vă alăturați cu noi campaniei? Noi oferim în fiecare vineri, cu ajutorul prietenilor de la Diversificare.ro, rețete delicioase care nu presupun carne, așa că aveți un motiv în plus să gătiți și altceva față de mâncarea de până acum.